dog-624952_1920

Обучение “Zoom on Interculturality”

24-ти юни – 1-ви август, 2016

Сенек, Словакия

Zoom on interculturality е обучение, което ще събере 20 участници от 10 различни държави. Целта му е да повиши качеството на междукултурното образование чрез повишаване на медийните умения на участниците. Фокусът е върху критичното мислене и адаптирането към нови обстоятелства, в които медиите имат основно влияние и създават нова реалност за младежта.

Из основните цели на обучението са:

  • Повишаване на компетенциите на участниците в създаването на дейности, които разширяват знанията за предразсъдъците и стереотипите, дискриминация, речта на омразата, способността да разпознават и активно да предприемат действия срещу тях.
  • Медийно образование за разширяване на познанията на участниците и да се увеличи способността им за създаване на дейности, които подпомагат критично мислене относно медиите.
  • За подобряване на познанията за неформално образование на участниците и способността им да прилагат тази методика при работа с младежи.

Ти си идеалния участник за това обучение, ако:

  • Работиш с младежи, учител си или си доброволец с опит в младежката и доброволческа работа.
  • Имаш опит в използването на социални мрежи, видео, фотография, блогове, като промоционални канали.
  • Мотивиран си да споделиш наученото след обучението.
  • Разбираш и общуваш свободно на английски език.

Настаняването и храната се поемат изцяло от организацията.

Разходите за транспорт се възстановяват след представяне на всички валидни пътни документи (билети, чекирани бордни карти и др.) в рамките на три месеца след проекта до 100% за участници, пътували по най-евтиния възможен вариант и спрямо определените разстояния от гранта на Еразъм+. Напомняме, че трябва да планирате пътуванията си по възможно най-балгоприятния за планетата начин.

Кандидатствай като попълниш този формуляр до 10-ти юни и го изпратиш на Сара на volunteers@cvs-bg.org. Ще бъдат избрани двама участници.

Sorry, the comment form is closed at this time.