Лятото на 2009 година беше най-хубавото, което съм имала досега – цветно, оживено и динамично. За това най-вече допринесе участието ми като координатор на работнически лагер в село Гарван, Силистренско. Заедно с пъстра група от доброволци живяхме, работихме и се забавлявахме на това прекрасно място, намиращо се само на 4 км от Дунава и заобиколено от големи слънчогледови полета.

Проектът ни беше свързан с изграждането на беседка в двора на Добруджанската къща – местна забележителност и гордост на гарванци, която временно се превърна и в наш дом. Всеки един от групата даде своя принос за успешното приключване на задачата – нашият холандски архитект Мено, испано-италианската ни двойка Ксави и Бенедета, тихата и работлива Кристина от Чехия, бъбривата и очарователна Наоми от Швейцария, всеобщият любимец на баби и дядовци – испанецът Рикардо, и не на последно място – моята вярна и силна подкрепа – дългосрочната доброволка на CVS Натали от Франция, съкоординатор на проекта.

В резултат на нашите усилия и с неизменната помощ на местните хора, успяхме не само да построим беседка, но също така издигнахме наново падналата каменна ограда и почистихме отпадъците в двора на детската градина.
А в промеждутъците успяхме да се насладим на красивата природа, посетихме биорезервата “Сребърна”, возихме се на лодка по Дунава, пяхме и танцувахме с хората от селото. На раздяла пък си спретнахме чудно събиране в двора на Добруджанската къща. Доброволците приготвиха за гостите чудни гозби, а гарванци ни подариха музикални изпълнения, и най-важното – тяхното признание и приятелство.

Ласка

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.