С огромно удоволствие Ви представяме новия проект на Си Ви Ес – България и Каритас София, който се организира съвместно с Интеграционния център за бежанци. Основната цел на проекта е да събере екип от доброволци, които да подпомагат работата на преподавателя и експерта по образованието в Интеграционния център в тяхната ежедневна работа с деца на чужденци, търсещи или получили закрила от Република България, на възраст между 6 и 17 години.

Доброволците по проекта ще имат активна роля за приспособяването на децата и младежите, които посещават Интеграционния център, към българската среда като цяло и в частност към образователната система в страната. Доброволците ще бъдат ангажирани в удобни за тях дни, веднъж седмично. Предвижда се предварително обучение за работа с децата, както и предварителни срещи-наблюдения за запознаване с конкретната работа и условия. Проектът включва и оганизирането на кръжоци и извънкласни занимания, както и културни и национални вечери с младежите и техните семейства.

Повече информация за проекта и формуляр за кандидатстване може да намерите тук

Побързайте! Крайният срок за кандидатстване е 16 октомври.

 Posted by Lera at 15:59  Add comments

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.