Мили приятели,

“Си Ви Ес – България” Ви кани да се включите в хепънинг под надслов “Борбата с бедността е и мой ангажимент”. Събитието ще се проведе на 22.10.2011 г. /събота/, от 11.30 до 16.00 часа  на Лятната сцена на Борисовата градина.

Мероприятието е по случай Международния ден на ООН за борба с бедността и е част от проекта “Да научим! Въвеждане на образованието за развитие в българското училище.”, осъществяван от шест партньорски организации – Сдружение за доброволчески труд “Си Ви Ес – България”, Център за приобщаващо образование, Глобална инициатива в психиатрията, Каритас България, Информационна мрежа БлуЛинк и Джендър проект в България.

Целта на събитието е да привлече вниманието към проблема за бедността, като го постави в контекста на глобалния и взаимозависим свят. Бедността не е единствено липса на средства. Тя е и липса на образование, на здравна помощ, на дом и не на последно място бедността е и липса на глас, на право на избор.

На хепънинга ще можете да се запознаете също и с 8-те Цели на хилядолетието за развитие на ООН. Очакват ви музика, игри и забавления, най-добрите творби от конкурс за детска рисунка по темата, продукти на свободната търговия и интересни начини да изразите съпричастност.

“Си Ви Ес – България” ще присъства с информационен щанд. Също така, може да участвате в нашата благотворителна разпродажба, която има за цел събирането на средства за доброволчески проекти с деца от дом за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи (ДОВДЛРГ) „П. Р. Славейков“, гр. София.

В същия ден в Дома на киното, с любезното съдействие на Арт фест, Дом на Киното и сдружение „Позор”, ще бъде прожектиран филмът “Stories on Human Rights” /„Човешки истории”/ с начален час 15:00 ч. Вход свободен.

Очакваме Ви с нетърпение!

 Posted by CVS Bulgaria at 20:17  Add comments

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.