20150213071250-RP_BMR_banner_1 Завържи маратонките си и се забавлявай с кауза!

Искаш ли да направиш нещо вълнуващо на 1 март заедно с приятелите или със семейството си? Ако отговорът е “да”, отбележи в календара си нашето мартенско надбягване “Баба Марта бързала”. Доброволците на Си Ви Ес – България и Каритас София  организират забавно бягане в подкрепа на бежанците в София, което ще се проведе на 1 март в Борисова градина и всички са поканени!
Датата не е избрана случайно. Както мартениците, така и бягането е полезно за здравето. Бягането в парка в началото на годината (или поне разходка) по нашето кратко трасе ще даде на участниците един здравословен старт! Бегачите ще получат забавни тениски и аксесоари, с които да се преобразят в традиционните мартенски образи Пижо и Пенда, така че да създадем весело настроение и да привлечем интереса на минувачите.

RP_Logo_BG_CMYK_SОсвен забавление, разбира се, инициативата има и друга цел, а именно да повиши информираността за нашия Проект Бежанци  и за положението на бежанците и търсещите убежище в България. Надяваме се нашето цветно надбягване да привлече вниманието на медиите на този специален български празник! Разбира се, бихме искали и да съберем средства, за да можем да продължим нашата дейност в центровете за бежанци в София. През 2015 г. дейностите ни обхващат трите центъра за настаняване на лица, търсещи убежище в България и предлагат занимания за деца, младежи и възрaстни в следните области: български и английски език, спорт, музика, компютърни умения, изкуства  и готварство. Екипът на проекта е съставен изцяло от доброволци, които не получават заплащане за времето, което отделят за планиране и провеждане на различните занимания. Затова, всички средства, събрани чрез събитието, ще бъдат използвани за закупуване на материали за работата ни с деца и възрастни бежанци.

Ако искаш да ни подкрепиш, завържи маратонките си и се закичи с добро настроение! Всички участници ще се съберат на сцената в Борисова градина в 11:00 на 1-ви март. Към таксата за участие са включени тениска и други аксесоари, а първите три жени и първите трима мъже, които пресекат финала, ще получат уникални ръчно изработени медали-мартеници. Събитието е подкрепено от Столична община и се осъществява под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова!

Регистрирай се за участие в надбягването ТУК! (Крайният срок за записване е 28.02.2015 г.)
Или подкрепи кампанията за събиране на средства в Indiegogo

ПоБАБАМАРТАбързай!

 

CVS new logo

      logo-caritas-sofia-bg (1)LOGO_SOFIA_SPORT_2018 (4)

                          

 

 

 

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.