За тези от вас, които имат желание да участват в дългосрочен доброволчески проект и са в процес на издирване на своята ЕДС възможност, публикуваме няколко интересни предложения за проекти във Франция, Хърватска и Швейцария.

Общото условието за участие в ЕДС проект е да сте на възраст между 17 и 30 години и до момента да не сте участвали в дългосрочен такъв проект (някои от проектите си имат допълнителни условия, които са описани в приложените документи), а повече подробности за ЕДС може да намерите на сайта на Европейската комисия.

MTS_20120721_2769

Хърватска

Проектът Home visit project е с продължителност от 6 месеца от 1 септември 2014 година до 28 февруари 2015 година. Дейностите по проекта са насочени към възрастни хора във Вуковар. Повече детайли за самите дейности и практически подробности може да намерите в прикачения файл EVS vacancy Home visit project Croatia“.  Моля изпращайте мотивационно писмо и автобиография на английски език на longterm@cvs-bg.org до 10 август.

Франция

Проект с продължителност от 9 месеца (от 1 октомври 2014 до 30 юни 2015) в района на Нормандия, Франция. Дейностите по проекта са свързани с култура и изкуство и насочени към младежи. Повече детайли за самите дейности и практически подробности може да намерите във файла EVS vacancy France. Моля изпращайте мотивационно писмо и автобиография на английски език на longterm@cvs-bg.org до 17 август.

Швейцария

Проектът е с продължителност от 1 година (от януари до декември 2015 г.) и е в швейцарския клон на SCI в Берн. Дейностите на доброволеца са свързани с координирането на пристигащи и заминаващи краткосрочни доброволци, помощ в подготовка на заминаващите доброволци, координиране на 1 или 2 лагера през сезона, както и дейности свързани с бежанци (по време на лагери или дейности с деца в бежански центрове). Условията са да сте на възраст между 18 и 30 години, да владеете английски език и френски или немски език, и да сте участвали в дейности на Си Ви Ес – България. Повече подробности може да намерите в прикачения файл EVS vacancy Switzerland SCI CH.

Кандидатстване – моля изпращайте мотивационно писмо и автобиография на английски език на longterm@cvs-bg.org до 17 август.

Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да пишете на longterm@cvs-bg.org.

 Posted by Mira at 15:22 ЕДС новини

Sorry, the comment form is closed at this time.