Представяме ви Великденска акция “Да подкрепим децата бежанци” II, която е инициирана и изцяло се провежда благодарение на доброволците, помагащи на деца бежанци в тяхната интеграция в българското общество. По-надолу се запознайте с естеството на акцията и как всеки един може да помогне като дари маркер, тетрадка или хратия.

По случай Великденските празници точно преди една година група доброволци, работещи с деца бежанци в Интеграционния център към Държавна агенция за бежанците, решихме да вземем нещата в свои ръце и с ваша помощ да създадем една благодприятна среда, в която нашите малки приятели да научат български език, математика и други учебни предмети по интересен и лесен начин, а именно чрез нагледни материали, книжки, достатъчно химикалки и тетрадки за писане, маркери за бяла дъска и все консумативи от първа необходимост в нормална образователна обстановка…

Една съществена разлика от нормалната образователна обстановка значително затруднява опитите ни да предадем така необходимите за адаптацията на децата в новата им среда базови знания, а именно постоянна липса на маркери за бяла дъска, листове за рисуване, тетрадки, химикалки, моливи, книжки, помагала, образователни игри и др.

Година след успеха на тази благородна инициатива, в която се включиха над 50 участници, сред които и фирми, отново се обръщаме към вас, всички миналогодишни и бъдещи дарители, с призив да подкрепим децата бежанци и тяхното желание да получат шанс за щастливо детство в България, като им дадем възможност да научат езика и опознаят културата ни.

Тази година дарителската инициатива ще се проведе в Северното крило на Ректората на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, на 25 и 26 април 2013 г. от 9:30 до 18:00 ч.


Доброволци ще бъдат на ваше разположение през целия ден и ще събират:

  • цветни и обикновени моливи
  • тетрадки, листове
  • маркери за бяла дъска
  • игри и пъзели, съобразени с възрастта на децата
  • играчки
  •  детски книжки, учебни пособия

Децата са на възраст между 5 и 17 години и всеки е добре дошъл да дари каквото пожелае.

Инициативата се провежда със съдействието на Си Ви Ес – България и Каритас София, както и с подкрепата на Държавната агенция за бежанците към Министерския съвет и Върховния комисариат за бежанците към ООН.

За повече информация, може да се свържете с нас на имейл адрес awarmwelcome@googlegroups.com

Събитието във фейсбук

Sorry, the comment form is closed at this time.