I-volunteer-for-featuredСкъпи доброволци, Международният ден на доброволеца скоро наближава и бихме искали да го отблежим както всяка година.

5-ти декември е прекрасна възможност да отпразнуваме доброволчеството като начин на живот и не само. Си Ви Ес-България като част от международната мрежа за доброволчество за мир Ес Си Ай искаме да благодарим на всички вас, които продължават да се включват в наши инициативи, краткосрочни и дългосрочни проекти. Благодарим на всички, които виждат смисъл в каузите, за които работим и вярваме.

Доброволчеството е един от най-добрите начини в допринасянето за световния мир и устойчиво развитие на човека, то е много повече от правене на добро. Да бъдеш доброволец е дългосрочна ангажираност, която насърчава активното гражданство, спазването на основните човешките права и социалното сближаване. Доброволчеството насърчава мира, социалната справедливост и отговорност, както и култура за опазване на природата ни. Бихме могли да продължим да говорим за смисъла и значението да бъдеш доброволец… но няма нищо по-хубаво от това да чуем вас!

Стани част от международната инициатива на SCI по повод Международния ден на доброволеца!

Доброволци – 5ти декември е вашият ден! Вземете участие и вдъхновете бъдещи герои в мисията ни за насърчаване развитието на обществените ценности, поощряването на мира, социалната справедливост и опазването на природата чрез организиране на доброволчески инциативи и образователни програми.

Как може да се включиш? Разкажи и ни покажи какво означава доброволчеството за теб? Вместо само с думи, може да отговориш на въпроса със снимка или пък и двете – вдъхновението оставаме на теб.

Вярваме, че зад всеки човек се крие необикновена и вдъхновяваща история, която чака да бъде разказана. Разкажи ни своята.

Ето как можеш да участваш в инициатива:

  • Задай си въпроса “Какво е доброволчесвото за мен?”

  • Отговори ни със снимка! Бъди креативен, знаем, че в теб се крият чудесни идеи.

  • Сподели снимката си като използваш хаштаг #SCIVolunteers и #CVSBulgaria или ни я изпрати на volunteers@cvs-bg.org с позволение да я публикуваме в страницата ни във фейсбук.

  • Нека приятелите ти видят резултата, сподели, разпространи и вдъхнови!

Вики, която в момента е ЕДС доброволец в международния секретариат на SCI вече отговори на предизвикателството, както и Марта от SCI Catalunia.

SCIV fortheweb2

“Доброволчеството за мен е най-добрият начин да вложим желанието и ентусиазмът си в нещо смислено. Както често казваме “действия, не думи”. Да си доброволец е двупосочна улица – колкото повече даваш, толкова повече получаваш – (житейски) опит, нови и дълготрайни приятелства, знания, вдъхновение. Мисли извън рамките (out of the box) и доброволствай, защото само така можеш да направиш разлика.”

“Понякога може да си изпълнен с добри идеи и мисли, но истината е, че трябва да се действа. За мен доброволчеството е голяма стъпка в тази посока. Бъди промяната, в твоите ръце!”


*На 5 декември се отбелязва Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

Sorry, the comment form is closed at this time.