Тази година в рамките на летните доброволчески лагери на Service Civil International нашата организация се включи с още едно издание на лагер в село Румянцево, който има за цел да работи с местните жени и млади момичета и да развива т.нар. меки умения, самочувствие и гражданска ангажираност в участниците!

Миналата година три момичета Беа от Полша и Вили и Ширин от България отидоха в село Румянцево със собствена идея за преизпозлване на стари материали и дрехи, и превръщането им в бижута, преработени дрехи, аксесоари и т.н.

Тази година същите момичета отидоха в селото и потърсиха идеи от местната общност, от същите участници, които се включиха предходната година. Идеите варираха от кулинарни класове, през класове за учене на езици до възстановяване изгледа на местното читалище, неговият интериор и културния живот на селото.

С консенсус групата реши да се фокусира върху културния живот и да опита да възроди някогашния богат културен живот, когато са се играли всички популярни пиеси от Шекспир до български автори. Само където тази година групата реши, че е по-важно да създадат изцяло нова пиеса, по модерни мотиви, разглеждащ проблематиките на съвремнното общество в техния малък свят.

Седмица и половина екипът на местните участнички беше попълнен от няколко млади момчета, няколко дами от пенсионерския клуб и група международни доброволки от Холандия, Испания, Мексико, Русия, Чехия, Полша и България. Така три поколения и шарен международен екип работиха заедно в създаването на нещо невероятно. Сами те казвт, че от нищо направиха нещо. Можете да видите повече в кратко видео, което заснехме в деня на представлението.

Проектът се осъществи с подкрепата на Международен Женски Клуб – София

Sorry, the comment form is closed at this time.