Младежки обмен 

Social Skills, Labor Skills

4 – 13 юли

Илора, Испания

th_8e735c5fb9f20d17096a998987c257d7_illora0 

За проекта 

Този проект има за цел да екипира младите хора, които трябва да се сблъскат с реалния пазар на труда с подходящите социални умения. Ще бъде създадена симулация на ситуации от реалния живот за целите на обучението, която ще постави участниците лице в лице с правдоподобната реалност. Ще се насърчава процесът на размисъл относно преживените ситуации, да се анализира и асимилира правилно. За да се засили този процес ще организраме работни срещи и дискусии за по-добро разбиране на ситуациите. Участниците ще придобият нови умения и инструменти за компетентна реакция на пазара на труда.

Цели

  • Да помислим върху социалните си умения  като основа, върху която да надградим, насочи и насърчим тяхноторазвитие.
  • Да увеличим и подобрим социалните си умения, предназначени да подготвят участниците за посрещане ма реални ситуации от професионалния живот, с особен акцент върху мултикултурна работна среда.
  • Да насърчим самочувствието, инициативата за предприемачество и капацитета за учене на участниците.

Настаняване 

Настаняването ще бъде в класните стаи на местното училище. Участниците трябва да си носят спално бельо.

Храна

Групата ще приготвя сама закуската и кафе-паузите в програмата. Храна за обяд и някои вечери ще бъде сервирана. През останалото време, групата ще готви за себе си.

Роля в дизайна на програмата

  •  Национална вечер:

Всяка група ще има на разположение една вечер от програмата, за да представи своята страна на другите участници. Можете да направите театър, игри, да представите народни танци и песни, викторина.

  •  Допълнително:

–  Можете да организирате някои игри за запознанство и групова динамика

–  Групата ще организира един от уъркшопите в програмата с помощта на лидерите

 

 Разходи

Пътните разходи ще се възстановяват 100% с лимит 270 €, при получаване на всички оригинални документи за пътуване (билети, фактури). Разходите ще бъдат възстановени след приключването на младежкия обмен и след възстановяване от страна на организацията – домакин.

Такси и разходи за лични автомобили няма да бъдат възстановени.

Участници

Младежи между 18 и 30 (един от участниците може да бъде на 17)

Участниците трябва да владеят английски език на разговорно ниво, да си осигурят собствена застраховка и да се съгласят с правилата на обмена (да участват активно, да не консумират алкохол и да се съобразяват с общите правила на групата).

Начин на кандидатстване

Моля попълнете формата за кандидатстване на английски език и ни я изпратете на  youthexchanges@cvs-bg.org до 12ти юни.

Sorry, the comment form is closed at this time.