Младежкият обмен “Empowering Rural YOUth” поставя акцент върху експерименталното обучение и обучението чрез игри, докато се учи за важни теми като разнообразие, толерантност и мултикултурализъм.

Търсим 1 лидер (20+ години) и 5 младежи (на възраст от 13 до 17 години), като насърчаваме и ще се радваме да подкрепим младежи от по-малко населени райони

Датите: 24 февруари – 2 март 2024

Мястото: Holloko, Унгария

Holloko е много малко и красиво селце на около 70 км от Будапеща с 340 жители. Групата ще бъде настанена в Creative Space – център за обучение в селото. Няма да има външни групи или посетители в центъра по време на младежкия обмен.
Както участниците, така и младежките лидери ще бъдат в общи стаи, на мястото не са предвидени възможности за самостоятелни стаи. Наистина съжаляваме, но мястото на провеждане не е в състояние да настани участници с двигателни увреждания.

Целите на младежкия обмен:

  • преживяване на междукултурно учене, откриване на културното многообразие
  • преживяване на това, което можем да направим за по-силно социално приобщаване
  • разбиране на приобщаването и многообразието в нашите общества
  • споделяне на добри практики, които да бъдат приложени в местните общности за насърчаване на значението на многообразието
  • откриване на различни култури в международна среда

Настаняването, програмата и храната се покриват от организаторите, няма други разходи за участниците. Не могат да бъдат покрити разходи за допълнителни дни преди или след младежкия обмен.

Пътните разходи се покриват в размер до 275 евро, включително местните пътувания в Унгария, които струват около 25 евро. Следователно на всеки участник могат да бъдат възстановени максимум 250 евро.

Тук може да намерите обявата за младежкия обмен.

Ако проявявате интерес да бъдете младежки лидер или младеж участник, попълнете следния формуляр до 21 януари 2024 г.

Предвижда се повеждането на предварителна среща за планиране (APV) на която ще бъдат изпратени лидера и един участник. Предварително обявените дати са 2-4 февруари, като след подбора на участници и финализиране на групите ще бъде потвърдено и провеждането на тази среща.

Ако имате въпроси, пишете на Наталия на longterm@cvs-bg.org

Повече информация за организацията домакин – Tudatos Ifjusagert Alapitvany, може да разгледате на тяхната facebook страница.

Sorry, the comment form is closed at this time.