В това дъждовно време бихме желали да споделим с вас едно видео. То ще ви накара да се замислите за лятото, за доброто настроение, за общуване с нови хора и разбира се, за доброволен труд! Документалният филм “Un monde en chantiers” е сниман от френския клон на Service Civil International. Видеото представя част от летните доброволчески лагери, които SCI-Франция организира всяка година. Кадрите са от миналото лято, а лагерите са най-разнообразни – археологически, екологични, социални…

Ето го и линкът към видеото със субтитри на английски език.

За съжаление пишещият имаше адските затруднения да вгради клипа в блога, та затова ще трябва да се задоволите само с линк : ). (Ако някой знае, защо си излиза кодът вместо видеото – да помага!)

Ако се чудите, що е това лагер, нека да обясним с няколко думи. Доброволческите лагери се провеждат обикновено в периода април – октомври в рамките на 2-3 седмици. Идеята е хора от цял свят да се съберат на едно място и да работят доброволни начала за проект в обществена полза. Темите са изключително разнообразни – работа с деца, възрастни, хора в неравностойно положение; организиране на фестивали; опазване на културно-историческото наследство; екологични; извършване на ремонтни и възстановително дейности и други. Храната и настаняването на доброволците са поети от организаторите, а доброволецът индивидуално си организира и финансира пътя до лагера и обратно.

Ако сме ви дали идея какво да правите през лято 2011, може да се свържете с нас на и-мейл www.cvs-bg.org и ние ще отговорим на вашите въпроси (адресирайте писмото си до Вера, която отговаря за лагерите през този сезон). В случай, че искате да разгледате що за лагери се предлагат тази година, моля посетете търсачката на SCI, където може да потърсите по страна, период, тема и други критерии.

 Posted by CVS Bulgaria at 13:56 ,  Add comments

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.