Ако на 31-ви сте минали през  Форум “Кариери и студенти” 2011 на Нов български университет, няма как да не сте забелязали най-шарения щанд, щандът на Си Ви Ес – България. С малко подробности от „кухнята” ви представям  нашето участие.

Форумът беше официално открит в 10:00, но аз бях там още в 9:15, за да подготвя нашия щанд, а малко по-късно се появи и Мира.  Нашето местенце беше разположено почти до входа, което се оказа доста печелившо като положение. Тук искам да изтъкна приноса на ярката стрелка (вижда се на снимката по-долу), която неминуемо привлича вниманието :):):).

Студентите, които се спряха при нас все още не бяха натоварени с купища брошури и впечатления. Посрещахме ги с предупреждението,  че ние не предлагаме работа и така приковавахме вниманието на онези младежи, които са отворени към нови идеи и предизвикателства – именно тях търси Си Ви Ес – България. Предложихме им подробна информация за самата организация и доброволчеството, конкретни предложения за лагери и обяснение как да потърсят подходящия за тях лагер, брошури за ЕДС (Европейска доброволческа служба), предложения за младежки обмени, информация за работните групи и как може да се включат в тяхната работа, малки брошурки с нашия сайт, блога или фейсбук страничката ни. Идеята зад тази пъстрота от възможности бе всеки да открие подходящата програма, за да се включи в дейността на сдружението. Доста студенти искаха да получават подробна информация за текущи събития и пожелаха да се включат в инфо листата. Скептично настроените пък си тръгнаха с брошурка в ръка и няколко закачливи идеи за размисъл.  Особено приятно беше да се види  интересa на напредналите в сферата на доброволчеството и заедно с Мира се запознахме с няколко бъдещи лидери на младежки обмени и координатори на лагери.

В края на деня, когато на „бойното поле” остана само Мира на нашия шанд са се спрели и представители на Студентски съвет на НБУ и журналисти от приложението на вестник “Капитал”, “Кариери”. Какво точно е обсъдила Мира с тях ще разберем много скоро, очаквайте много приятни изненади и звезден прах около Си Ви Ес – България.

С Мира искаме да благодарим на Центъра за кариерно развитие при НБУ и на усмихнатите и любознателни студенти, които се спряха при нас и сега четат този пост. Надяваме се да се виждаме често и да продължаваме да работим заедно от сърце.

Кати, член на Комуникационната група и на Управителния съвет на Си Ви Ес – България

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.