С настъпването на декември веднага ни идва наум, че наближава и Международният ден на доброволеца – 5 декември. Си Ви Ес – България за седма поредна година ще отпразнува шумно и с много изненади този важен ден при това в цял уикенд на 4-и и 5-и декември!

Домакинът на събитието е Унгарският културен институт. А началото се очаква да постави министърът на образованието доц. Сергей Игнатов на 4.XII от 14ч с  откриване на 3D (триизмерна) предметна изложба, посветена на Европейска доброволческа служба. Изложбата, както знаете, вече от месец странства из България, а в София ще е до 8-и декември. Какво друго сме ви приготвили? Ще има разнообразни ателиета за кукловодство, рециклиране на хартия, плетене, суши и много други. Доброволци ще разказват със снимки и истории за своите проекти през изминалата година. Денят ще завърши с играта Дарплей, която ще ни предизвика в рамките на 3 минути да споделим мнението си по разнообразни въпроси.

В неделя (5.XII) сме планирали добре да ви раздвижим с уроци по танго, латино, народни хора и жонглиране. Разбира се, не можем да минем и без музикален съпровод – китарни, тромпетни, джембе и етно изпълнения ще ни създават допълнително настроение. Програмата на 5-и започва от 16ч.

Какво още сме подготвили? Благотворителна продажба на книги и на всичко сътворено по време на ателиетата, прожекции на филми за различни доброволчески проекти и други изненади.

Събраните по време на празника средства ще бъдат използвани за организацията на доброволчески акции с деца и младежи от дома за деца и юноши в село Разлив.

И не закъснявайте!

Тази година Си Ви Ес – България чества 5 декември в рамките на национална кампания за популяризиране на Европейска доброволческа служба (ЕДС) на програма „Младежта в действие”, финансирана от Европейската комисия. Кампанията се провежда с финансовата подкрепа на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи” (НЦЕМПИ).

Изказваме благодарности на:

НЦЕМПИ – http://youthbg.info/

Унгарски културен институт – http://www.magyarintezet.hu/index2.jsp?HomeID=15&lang=BUL&std_func=MAP

Craftwomen – http://craftwomen.blogspot.com/

Ръкавичка – http://rakavichka.blogspot.com/

Unicus Bulgaria – http://unicusbulgaria.blogspot.com/

Nef’s Papercrafts & Origami – http://papercraft-bg.blogspot.com/

Танго ателие Ет Мачибо – http://etmachibo.com/

Дарплей – http://darplay.com/

Джембе съркъл Ямбадон – http://www.myspace.com/jembeworkshop

Hostel Canape Connection – http://www.canapeconnection.com/

Дом на киното – http://www.domnakinoto.com

Last minute travel – http://www.lastminutebg.com

Издателство Еднорог – http://www.ednorog.com/

И на всички други наши приятели, които се включиха доброволно в организацията и провеждането на празника!

 Posted by CVS Bulgaria at 10:52

Sorry, the comment form is closed at this time.