ТаблоID

 

Какво прави по-миналата събота? (ако сметките нещо станаха сложни – разбирай 4 юни 2011 г.) Ние от Си Ви Ес – България участвахме в първата акция проект “ТаблоID” на брега на Панчаревското езеро. Проектът е иницииран и организиран от сдружение “Трансформатори”, и е спечелил финансиране по програмата “Място за живот 2011? на фондация “ЕкоОбщност”. Самата програма се осъществява благодарение на фондация “Чарлз Стюарт Мот”. Партньори по проекта са Район “Панчарево” и “Си Ви Ес – България”. Проектът цели почистване и социализиране на районът около бившето табло за високоговорители в близост до трибуните за наблюдение на състезания на Национална гребната база “Средец” в Панчарево.

Какво успяхме да свършим? Събрахме десетки чували с боклуци в един от най–замърсените участъци от брега на Панчаревското езеро, района около таблото на гребната база.

Какво предстои? Идеята е след като се съберат всички отпадъци, старото съоръжение да се изрисува цветно и мястото да се облагороди, като по този начин привлича повече хора за отдих и спорт в свободното време. Предвижда се работата по проекта да се извършна чрез ударни акции от поне 10-15 души в съботно-неделните дни.

А какво прави тази неделя? Нека да ви кажем в какво ние не успяхме да се включим, защото омотахме датите, за което се извиняваме! Иначе се случи “НЕДЕЛЯ ПО НИКОЕ ВРЕМЕ” /първа творческа работилница, проект “ТаблоID”/. Идеята на творческата работилница беше да се обсъди какво да е бъдещето на таблото и на терена около него и как да се трансформира в приятно местенце, където с кеф ходиш. Какво е станало, все още не знаем. Ако някой Трансформатор чете този пост, моля да даде малко инфо.

А и да не забравите утре събота – София диша: Дизайн – ул. “Шишман” 12:00 ч. Трансформаторите пак са замесени 🙂

 Posted by CVS Bulgaria at 21:31  Add comments

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.