2333

Автор: Murtaza Ali Jafari, 24 годишен бежанец, участващ в австралийския Refugee Art Project.

Акция “Да търсиш убежище е човешко право”

Не бъди безразличен, участвай в работилница и флашмоб за разпространяване на мирни послания за бежанците.

Си Ви Ес – България, в партньорство с Конкордия България, Каритас София и Social Sofia търси мотивирани и ентусиазирани доброволци за акция “Да търсиш убежище е човешко право”. Акцията е втора поред и се организира в рамките на проекта “Разбий стената: доброволчество за мир и човешки права”, финансиран от НЦЕМПИ по Национална програма за младежта 2011-2015.

Акцията включва два етапа – работилница и флашмоб. Работилницата ще се състои в офиса на Social Sofia във Фабрика за градско изкуство и ще включва изработване на оригами и послания в мини бутилки, рисуване върху тениски и дискусия, свързана с правата на бежанците. В работилницата ще вземат участие дългосрочни доброволци на Си Ви Ес – България към Интеграционния център, които ще разкажат за работата им с децата, трудностите и моментите, заради които си струва да подадеш ръка.

Непосредствено след работилницата ще се случи и флашмоб в автобус 260, където ще бъдат закачени всички послания в бутилка. Автобус 260 е символно и смислово избран, тъй като с него се стига до Интеграционен център за бежанците в кв. Овча купел.

Акцията има за цел да припомни едни от основните права на бежанците, както и да покаже, че да подадеш ръка не е престъпление.

Ако искаш да участваш в работилницата и флашмоба изпрати мейл на projects@cvs-bg.org с тема “Акция ‘Да търсиш убежище е човешко право”’ и няколко изречения защо би се радвал да се включиш в акцията.

Всички материали, необходими за работилницата ще бъдат осигурени от Си Ви Ес – България, както храна и напитки. Всички доброволци, които вземат участие ще получат и сертификат за участие.
Кога: 26.06.2014г., 16:00 часа
Къде: Фабрика за градско изкуство – ул. “Владайска река” 204 /ет. 3 без да броим партер/, офиса на Social Sofia

 

Sorry, the comment form is closed at this time.