ДОБРОкаст

 

ДОБРОволчески му работи

Срещаме ви с човешката страна на доброволци от страната ни, които практикуват ДОБРОтворчество от години или от скоро.

Епизод 10

Изборът да бъдеш по-добрата версия на себе си – гост Катерина Стоянова

В този епизод ви срещаме с човек, чиято слабост са маргинализираните групи. Прегръща ги с радост и ги прави опорна Добре дошли в десети епизод на ДОБРОкаст, в който ви срещаме с много специален човек. Тази дама ни подкрепя, вдъхва ни кураж, дава ни уроци по доброволчество чрез личен пример. Тя е винаги във вихъра на обучения, каузи, спасява хора, животни, природа. Решена е да раздава усмивки и надежда там, където останалите мислят, че няма какво да се направи. Борбена и устремена е. Чувствителна на тема справедливост, отговорност и личен принос към обществото. Сама по себе си тя е като работещ механизъм на доброто, който винаги успява да намери правилния елемент, за да си гарантира продължаване на вдъхновението и желанието да помагаме. Чуйте този протон в човешки облик, за който смисъл да се раздаваме винаги има.


Епизод 9

Пресечни точки – гост Владислав Петков

В този епизод ви срещаме с човек, чиято слабост са маргинализираните групи. Прегръща ги с радост и ги прави опорна точка в доброволческия и професионалния си път. Мечтае за справедливост, бори се за равнопоставеност, има активна гражданска позиция и споделя, че чрез провокация и търсене на отговорност, може да постигнем повече в напредъка си като общество. Чуйте човека с непримирим дух, правистът по образование и защитник на слабите по призвание, който отстоява и призовава за зачитане на човешките права.


Епизод 8

Адаптация – гост Радослав Георгиев

Гостът ни разказва как доброволчеството му дава насока за бъдещо професионално развитие и му разкрива свят, за който не е и подозирал, ако не се бе решил да отиде да помага на хора със специални потребности.


Епизод 7

Разказите на една лудетина с гост водещ Пролет Велкова

Един по-различен епизод, в който изненадващо Мария влиза в ролята на гост, а епизода води многоуважаваната журналистка Пролет Велкова, която оказва подкрепа към екипа ни и радушно приветства ДОБРОкаст от самото му начало.


Епизод 6

Мира, която не се спира – гост Мирослава Попова

В шестия епизод на ДОБРОкаст си говорим за човешката страна на КОВИД, за хората, които помагат в болниците, за т.нар свързочници и ролята им в обществото. За важността да си отговорен, балансиран и даряващ усмивки на нуждаещите се. Прие да ни сподели личната си история една вечна доброволка, която може да срещнете из поля и гори, в приют за мечки, а сега и в болницата, доказвайки, че за промяната е нужно само едно: желанието.


Епизод 5

Момичето с лъвско сърце – гост Маргарита Спасова

Мнозина ще се запитат: кой би напуснал Швеция, за да се върне в България? Кой продължава да отстоява човешките права и да има нелеката задача да ги популяризира. Кой всекидневно мечтае за по- емпатично общество и всъщност не само мечтае, а прави много в посока подобрението живота на другите? Кой е пристрастен към доброволчеството във всичките му форми и не пропуска възмoжност да развие някое неподозирано умение? Кой си има име и ни гостува в днешния епизод. Маги е усмихнатата пътеводителка и откривателка на човешкото в редица градове, села и паланки.


Епизод 4

Хиляда сияйни лица – гост Ива Парцалева

Говорим си за малките неща.
За силата на сламките, цветните моливи и широките усмивки, които променят животи. Отново пътуваме този път с дестинации Турция и Босна, където се изправяме на прага на война, но и на балканска дружба. Ще търсим отговори на въпросите: какво е да си бежанец в България,толерантни ли сме като нация и защо е важно да сме съпричастни към чуждата болка. Чуйте увлекателните разкази на Ива!


Епизод 3

Режисьорката на свободното време – гост Цветомира Захариева

В третия епизод на Доброкаст сме небрежни филмови герои. Гостуващата ни е позната в средите като вечната доброволка. Тя е киноман на колело, който ни убеждава, че кърменето и изкуството имат общо, сравнява доброволчеството с въртележка от лунарпарк и близо 10 години доказва на себе си и света, че от сутрин до вечер може да се прави добро – със или без Лора.

Допълнителни материали към епизода:

Национална асоциация “Подкрепа към кърменето”


Епизод 2

Генът на доброволчеството – намерихме го в Диляна, Доротея и Деян

В този епизод пътуваме и закъсваме с влак из Западните балкани, мислено храним мечки, играем детски футбол, отскачаме до Непал, разсъждавайки над екзистенциалното питане: да бъдеш майка или да бъдеш доброволка!


Епизод 1

Яйцето или кокошката – ДОБРОтворец в първи епизод е Юлия Йорданова

Говорим си за японци в Рупите, динозаври, “знам какво направи през 98-ма”, интерконтинентални доброволчески лагери, за биологията – майка на всички науки и природата – наш учител, приятел и дом.  И ако си мислите, че общото между всички тези неща е Рос от “Приятели”, чуйте дали е така!


ДОБРОкаст стартира в рамките на кампанията “От нас зависи”, която ви каним да проследите, за да намерите още 29 организации в България от “РАВНИ БГ”, които стъпка по стъпка посаждат добри дела!