Младежки обмен

“Еразъм за всички, Еразъм за социално включване”

1.09 – 11.09. 2016 г.

с. Влахи, България

Си Ви Ес- България има удоволствието да ви представи своя нов проект “Еразъм за всички, Еразъм за социално включване”/ “Erasmus for All, Erasmus for Inclusion” и да ви приветства да се включите, ако отговаряте на описаните по-долу критерии и темата ви вълнува!

Какво и как:

В началото на септември по време на младежкия обмен „Erasmus for All, Erasmus for Inclusion“ 21 младежи от България, Гърция, Франция и  Каталуня ще се срещнат и ще обсъдят нашето общество днес и как можем да го направим по-толерантно и включващо. Социалното включване на всички групи от обществото в неговия живот и равният им достъп до основни права и свободи е добре позната тема в днешно време, но все още се борим да я превърнем в реалност. Проектът ще направи крачка напред в тази посока, като не само дискутира социалното включване, но го и приложи на практика.

Младежкият обмен ще използва комбинация от два подхода – образователен и приложен. В първата част ще обсъдим, какво знаем по темите социално включване, стереотипи, предразсъдъци, комуникационни умения и не само. Чрез ролеви игри, театър, дискусии и работа по групи ще обменим знания, ще споделим своя опит и възгледи и ще имаме възможност да научим нещо ново за себе си и своето собствено поведение спрямо другите.

Във втората част участниците ще планират своята собствена идея за проект, по който могат да бъдат включени младите хора в обществото. В тези дни ще посетим два града: Кресна и Сандански и ще споделим с местните наученото от обмена.

Къде:

Село Влахи е в южната част на България, близо до Кресна и на около 160км от София. Разположено в полите на Пирин, селото е много малко и заобиколено с живописна природа.

Районът на Влахи обхваща част от Национален Парк Пирин. Освен множество вековни дървета, в непосредствена близост е и красивият Влахински водопад, висок 20-25 метра. Училището за природа Влахи и Образователният център за едри хищници със своите кафяви мечки и вълци превръщат селото в идеалното място за среща с природата.

Участниците ще имат възможност да се насладят на Националния парк Пирин в планински преход до един от местните върхове, както и да научат повече за местните природозащитни организации.

Кой:

/Участници и настаняване/

Групата ще бъде настанена в образователен център “Училище за природа – Влахи”, който се помещава в старото училище на селото. Сградата е напълно реновирана с екологични строителни материали и техники. Настаняването ще бъде в прости условия: в общо спално помещение с 14 легла; с външни две компостни тоалетни и душ. Част от групата ще бъде настанена в къща за гости наблизо.

Търсим четирима участници между 16 и 25 години, които:

– имат желание да живеят в по-прости битови условия, на предимно вегетарианско меню и заобиколени от природата;

– имат желание да създадат своя собствена идея за проект по темата;

– се наслаждават на природния туризъм и дейностите на открито;

– имат интерес към темата за социалното включване.

Всички разходи за настаняване и храна ще бъдат поети от организаторите. Пътните разходи се възстановяват след обмена с лимит дo 150 лева на участник.

Кандидатствайте на volunteers@cvsbg.org като изпратите своя попълнен формуляр до 19.08.2016 г.!

Формуляр за кандидатстване_обмен

УСПЕХ!

hrdc

Erasmus+

Sorry, the comment form is closed at this time.