Хрумвало ли ви е някога, колко малко знаем  за хората, които ходят по същите улици като нас?  Любопитно ли ви е кои са те и откъде идват? Искате ли да бъдете активни, да дадете своя доброволчески принос и същевременно да получите компетенции в комуникацията си с хора от различна социална среда?

Ако  отговорът е да, ние от Си Ви Ес-България,  съвместно с фондация „Конкордия“  ви предлагаме да участвате в иновативния проект за социално опознаване „Excercising Our Rights“. Фондация „Конкордия България“ ръководи Социален и младежки център „Свети Константин” в столицата на България – София. “Св. Константин” е един отворен център за консултиране с възможност за настаняване на почти 80 деца и младежи в нужда.

Ще имате възможност да:

  • се срещнете с младежи от фондацията  и да участвате заедно в различни мероприятия;
  •  да добиете информация за спецификите и подхода за работа с уязвими млади хора, за техния начин на живот и техните цели;
  •  да подобрите комуникационните   си умения;
  •  да дадете своя доброволчески принос за една кауза;
  • да се намерите там, където има нужда от вас – да помогнете на младежите да се откъснат от ежедневието си и да се мотивират за това, което им предстои при намирането на работа;

Програмата на дейностите включва следното:

Четвъртък (11.09.)    17:30-20:30 – Подготвителна среща
Ще се запознаете с останалите доброволци, ще ви въведем в темата на проекта и планираните активности, като ще разберете и повече за младежите от „Конкордия“, с които по-късно ще се срещнете.

Събота (13.09.)      10:00-17:30 – Нашите стереотипи. Среща отвъд тях.
В събота сутринта (10:00-13:00) ще продължим с интерактивни задачи и дискусия върху стереотипите в нашето общество: доколко ги има в нас, носят ли ни полза и ако не – как да ги преодолеем. Следобед (14:00-17:30) ще направим “среща отвъд стереотипите” с младежите от „Конкордия“. Ще можете да научите повече един за друг и да подготвите идеи за съвместната акция в неделя.

Неделя (14.09.)     14:00-17:00 – Акция “Заедно успяваме!”
Целта на акцията е да обединим идеи и усилия, за да промотираме фризьорския салон на „Конкордия“ , в който работят трима от младежите, участници в дейностите. Желаещите ще могат да седнат на техния фризьорски стол, а през това време останалите от групата ще могат предложат идеите си за промоция на салона (пр. клип, статия, промо стратегия и др.).*

При интерес за участие, моля изпратете ни имейл на youthexchanges@cvs-bg.org  до вторник (09.08.), с кратко представяне на самите вас и мотивите ви за участие.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.