Проект “Project HOWs”

 

Щастливи сме да споделим, че Си Ви Ес – България беше част от проекта “Project HOWs” по КД2 на програма „Еразъм+“ (реф. ном: 2020-2-LV02-KA205-003404), осъществен в партньорство с организации от още 3 държави – Baltic Regional fund (Латвия), VsI “Inovatyvi karta” (Литва), Tudatos Ifjusagert Alapitvany (Унгария). Проектът стартира на 1.09.2020 г. и беше с обща продължителност от 25 месеца до 30.09.2022 г.

Водени от амбицията и желанието да помогнем на младите хора да придобият знания и практически умения как да превръщат своите идеи в завършени успешни проекти и да бъдат граждански активни, заедно с нашите партньори осъществихме в рамките на проекта “Project HOWs” разнообразни и иновативни инициативи, които включват и изграждането на интерактивна мобилна платформа с образователно-практическа цел, в която наред със запознаване с най-важните въпроси, възникващи в хода на работа и имплементиране на един проект, има и социални приложения, чрез които всеки може да обменя своя опит и да задава директно своите въпроси. Наред с мобилната апликация, по проекта предвижда изготихме и джобен наръчник, даващ насока към най-често срещаните проблеми и трудности.

Проектът се обхвана директно повече от 370 души и много повече индиректно, в това число представители на различни неправителствени организации/доброволци и др.

С радост споделяме с вас тук резултатите от проекта:

Проучванелинкобобщение на български език, пълно проучване на английски език

Джобен наръчниклинк на английски език, линк на български език

Интерактивна платформалинк на английски език

Образователна игралинк, карти бг език, правила бг език

Едно кратко видео за проекта, изготвено от партньорите ни от Литва.

В края на месец септември 2022 се събрахме на събитие, на което разказахме повече подробности за проекта, както и раздадохме джобния наръник и картите на партньори и колеги.