Младежкият обмен “Empowering Rural YOUth” се състоя между 24 февруари и 2 март 2024 г. в Холоко, Унгария. В него взеха участие младежи и младежки лидери от 5 държави – Латвия, Литва, Испания, Унгария и България. Нашата група се прибира много щастлива и вдъхновена. Огромни благодарности към TIA (Tudatos Ifjusagert Alapitvany), организацията домакин! 🙂

Ето какво споделят участниците от България:

Елица (младежки лидер)

“Младежкият обмен в Унгария бе едно чудесно преживяване! Имахме дни изпълнени с игри, забавления, приключения. Имахме и предизвикателства. Беше един наистина приятен обмен на знания и опитности за културата и традициите на останалите държави, и участници.  Върнахме сe вкъщи обогатени с много приятни емоции, нови приятелства и спомени. Вярвам, че участието в един такъв обмен е полезно както за младежи, така и за пораснали такива – в ролята на младежки лидери. Радвам се, че приех това предизвикателство. Благодаря за тази възможност и я пожелавам на всеки!”

Вяра

“За мен това беше незабравимо преживяване. Запознах се с много различни и прекрасни хора, с много от които се надявам да продължавам да поддържам връзка. Правих страхотно забавни упражнения и игри, които възнамерявам да отнеса със себе си вкъщи заедно с много чудесни спомени. Общо взето се развих като личност. От този обмен научих как да разбирам хората около мен, работа в екип, различни видове танци;) Това да живея в настоящето и също как работят различните нагласи на ума. Мисля, че сега след завръщането си, ще променя доста ежедневния си живот. За мен това беше първи обмен, но силно се надявам да не е последен!”

Нана

“За мен младежкия обмен беше едно ново и много различно изживяване. Безкрайно съм благодарна, че имах възможност да бъда там и да се запозная с тези младежи. Също така не съм предполагала, че мога да се сближа толкова много за една седмица с хора, които виждам за първи път. Радвам се, че имах възможността и да се запозная с културата, танците и игрите на различните държави. Впечатли ме и селцeтo с малките закътани улички и занаятчийски магазинчета включващи вкусната местна пекарна. Дейностите също бяха много забавни и с удоволствие се включвах във всички. Радвам се, че успях да излезна от зоната си на комфорт и да изживея това много забавно, различно и образователно преживяване.”

Сами

“Това е едно незабравимо преживяване, което горещо препоръчвам! Беше един чудесен начин да разнообразя ежедневния си живот. Името младежки обмен обяснява какво е – създаване на приятелства, интересни игри, традиционни танци и разходки сред прекрасната природа. Макар и да не беше в предварителния списък с дейностите, любимото ми занимание беше ученето на нов език с приятелите ми. Усещаше се, че времето минава много бавно, имаше толкова много различни неща за правене. Трудно ще е да се намери някой, който да каже, че му е било скучно. Лично на мен любимата  ми част от цялата програма бяха традиционните танци, които научихме. Аз много харесвам да се занимавам с езици и това, че можех да практикувам и да разширя познанията си по английски беше чудесно. Благодарен съм, че имах възможността да участвам в събитие като това!”

Хана

“На мен лично много ми хареса. Хората бяха прекрасни, забавни, уникални. За мен беше невероятно преживяване. Хареса ми, че имаше какво да науча – танци, традиции и храна. Имаше интересни игри и забавления. Оценявам и това, че имаше време за почивка, защото лично за мен това е много важно. Хареса ми програмата. Мястото беше прекрасно. Стаите, самата база и двора. Също и селото. Може би единственото, което не ми хареса много, беше храната, но се преживява, тъй че не беше голям проблем. Като цяло много ми хареса това преживяване и съм благодарна за него.”

Sorry, the comment form is closed at this time.