Макар и първите дейности на Си Ви Ес – България да са проведени в далечната 1998 година, Сдружението се ражда в юридически смисъл на 4 юни 2002 година. 10 годишнината си искаме да отбележим не на кой да е ден, а точно на 5 декември – Международния ден на доброволеца! Замислили сме ви цял един ден със Си Ви Ес – България, посветен на доброволчеството.

 

Стартираме в 14:00 ч. с

” На чай у Си Ви Ес – България”.

Вратите на офиса ни ще бъдат отворени за всички, които искат да се запознаят с екипа и с дейностите ни. Добре са дошли и всички онези, които просто искат да си поговорим с чаша топъл ароматен чай в ръка.

Предвиждаме да ви запознаем с редица интересни дейности за доброволци в България и чужбина. Освен това току-що завърнали се доброволци ще ви разкажат за своите проекти.

 

Програмата продължава с

Изложение “Организации и доброволци” в Дома на киното в 17:00 ч.

Целта на изложението е да събере на едно място хората, които желаят да полагат доброволен труд и неправителствени организации от София, които предлагат разнообразни дейности за доброволци. На изложението ще се представят различни каузи – екологични, социални, културни, в България и в чужбина.  Доброволците ще могат да се запознаят с дейностите на организациите и да разберат как могат да се включат в тях и да помогнат. В кинозалата в Дома на киното пък ще текат кратки видео материали и филми от доброволчески проекти в България и чужбина.

Събитието ще продължи от 17:00 до 21:00 ч., като щандовете на организациите ще се сменят около 19:00 ч. Оттук може да свалите програмата и с кои организации, ще може да се запознаете. Очаквайте скоро и програмата на видеата!

Ето и списък на организациите, които ще участват в изложението, както и в кои часове, ще може да посетите щандовете им:

В периода 17:00-19:00 ч.:
 В периода 19:00-21:00 ч.:

 

Ако си мислите, че с това денят приключва – значи не ни познавате добре! В 22:00 ч. ви каним на

доброволческо афтър парти в Bar Jazzmatazz

на ул. Мария Луиза 21, когато ще дадем подиума на диджеите от Fruit sessions!

Предстои един много щур и динамичен 5 декември, който нямаше да се случи без финансовата подкрепа на Национален център “Европейски младежки програми и инициативи”.  Искаме да благодарим и на Международния София филм фест и  домакините ни от Дома на киното, както и на   момчета от Fruit sessions, Eventyard, които ще се погрижат за доброто настроение на всички! И разбира се, на партньорските организации, които заедно с нас работиха за развитие на доброволчеството през всички тези години!

Sorry, the comment form is closed at this time.