Каним всички – малки и големи, които вярват в ДОБРОто да прекараме един неделен ден – 23 април 2023 г., посветен на ДОБРОволчеството.

ПРОГРАМА

10:30 – 12:00 – Детска работилница за народни танци с Никола Караолис от школа за български и гръцки фолклорни танци “Балканци” (киносалон)

12:15 – 13:45 – Детска прожекция: “Титина” Норвегия-Белгия, 2022, 91?, цветен, анимационен (киносалон)
Една невероятна експедиция до Северния полюс на Роалд Амундсен, в която се включва и кучето Титина….
Вход свободен за доброволци на СФФ и лица, търсещи убежище/ с временна закрила.

12:00 – Откриване на “Стена на ДОБРОто” и Инсталация със снимки на Си Ви Ес-доброволци на Международния София филм фест през годините (фоайе)

12:15 – 13:45 – Посещение на делегати от Холандия, Финландия и Грузия в рамките на по job shadowing на тема мигранти и бежанци (съвместно с Алтернативи Интернешънъл)

13:45 – 15:00 – Детска работилница “Доброто” – съвместно с Мултикулти колектив (фоайе)
Работилницата ще се води от Анастасия Чебанова, бесарабска българка от Измаил, Украйна. В момента учи ветеринарна медицина в Лесотехническия университет в София. Заминава се с изкуство и много обича децата. Подготовила е интересна арт работилничка, с която много ще се забавляваме!

14:00 – 15:45 – Прожекция: “Човекът, който продаде кожата си” /Тунис-Франция-Германия-Белгия-Швеция, 2020, 104’, цветен/ (киносалон)
Номинираният за „Оскар“ филм за сирийски бежанец, чието тяло ще бъде превърнато в престижно произведение на изкуството.
Вход свободен за доброволци на СФФ и лица, търсещи убежище/ с временна закрила.

13:30 – 15:00 – Играй за отбора на правата на човека с настолната игра “БАРАБАР” на Сдружение “Възможности без граници” (зала Резонанс)
Думата БАРАБАР съществува на много езици като български, руски, албански, турски и може да бъде проследена чак до персийски и хинди. Означава равенство, заедно, рамо до рамо, правене на общи неща и въплъщава основната идея на играта, а именно разнообразието и солидарността, тъй като ЗАЕДНО правим промяната и имаме шанс за по-добро утре!

15:00 – 18:00 – Доброволчески възможности – щанд на Си Ви Ес – България (фоайе)
15:00 – 18:00 – Жива библиотека “Крилете на доброто и промяната” – лични срещи с представители на неправителствени организации, които работят за важни обществени каузи (Зала Резонанс)
Жива библиотека, посветена на неправителствените организации, които носят на крилете си доброто и промяната. Вярваме, че именно във времената на свиващо се гражданско пространство е много важно да покажем колко много и добри неща се случват благодарение на гражданския сектор и как доброволчеството всъщност създава по-приемащи и демократични общества!

16:00 – 18:00 – Доброволците на 27-и София Филм Фест: финална оценка, връчване на сертификати и награди (киносалон)

18:00 – 19:30 – Прожекция: “Чия е тази песен?“/България, Германия, Финландия, Дания, Белгия, 2003, документален филм”/ и среща с Адела Пеева (киносалон)
Култовият документален филм „Чия е тази песен?“ навърши 20 години и отбелязваме юбилея със специална прожекция! Със закупен билет ще получите личен подарък от режисьорката Адела Пеева – ДВД копие на филма.

Кампания на “Един процент промяна”
20:00 – Прожекция: “Чичо Коледа” /България, 2021, 119’ комедия/ (киносалон)
В лавината от комични ситуации всеки от героите търси това, за което жадува най-много – семейство, идентичност, прошка, любов, съчувствие, приятелство. Няма как желанията им да не се сбъднат, стига да повярват в Чичо Коледа.

Всички събития са с вход свободен. Билети за пожекциите: siff.bg/bilet и на касата.

Фейсбук събитието можете да намерите тук

Проектът “Доброволчески кръгове II” /2020-3-BG01-ESC11-094933/ е съфинансиран от програма Европейски корпус за солидарност на Европейския съюз, управлявана от Центъра за развитие на човешките ресурси в България.

Sorry, the comment form is closed at this time.