Влахи

Чували ли се термина “перма култура”? Това е модел за устойчив начин на живот, разработен през 70-те години на 20 век в Автсралия. Днес има хиляди подобни проекти по целия свят. Ако искате да научите повече какво представлява перма културата и да се запознаете с различни примери, заповядайте на 18-ти септември (сряда) от 19:00 ч., посветена на пермакултурата като част от международната доброволческа кампания на Ес Си Ай “Climate Justice Campaign”.

В първата част Марко* от Сърбия ще говори за концепцията, историята и практиката на пермакултурата, а също и за интересни проекти по темата в Италия и на Балканите. Марко е доброволец в Училище за природа, с. Влахи за 2 месеца. Неговият проект се осъществява в рамките на Ес Си Ай работна група за Балканите SAVA working group.

Във втората част Дора** от Унгария ще представи Училище за природа, с. Влахи (част от мрежата “Живи места”) и опита си като доброволец в този образователен център за устойчив начин на живот. Дора е ЕДС доброволка в Си Ви Ес – България, като службата и е с продължителност 6 месеца и се провежда в Училището.

Презентациите ще бъдат последвани от дискусия.

*Марко Иконич е активист-доброволец в Ес Си Ай от 2007 и е отдаден на природозащитната дейност. Магистър по екология, посетил и участвал в няколко пермакултурни проекта в Италия. Магистърската му теза е на тема “Пермакултурата като устойчив начин на живот”.
 
** Дора Лайош е доброволка по Европейска доброволческа служба на програма “Младежта в действие” за 6 месеца в Си Ви Ес – България. 
 

Кога: 18.09.2013 (сряда)

Час: 19:00 ч.

Къде: социален център “Аделанте”

Вход: свободен

 

Събитието във фейсбук>>

 EU_flag_yia_BG-01

 

Sorry, the comment form is closed at this time.