Представяме ви дарителска акция за Деня на детето “Да подкрепим децата бежанци” II, която е инициирана и изцяло се провежда благодарение на доброволците, помагащи на деца бежанци в тяхната интеграция в българското общество. По-надолу се запознайте с естеството на акцията и как всеки един може да помогне като дари маркер, тетрадка или хратия.
По случай Деня на детето организираме извънредна дарителска акция за децата бежанци, като естествено продължение на Великденската дарителска акция, която проведохме на 25 и 26 април. Този път събитието ще се проведе на

30 и 31 май в Нов български университет, корпус I, пред Аулата.

Вече много от вас ни познават, но ако се чудите, ние сме група от доброволци по проект на  Си Ви Ес – България и Каритас София, които работим с деца бежанци в Интеграционния център към Държавна агенция за бежанците. Вече втора година се грижим за топлото посрещане на деца, принудително напуснали своите домове в търсене на сигурност и весело детство. Помагайки им да научат български език и да се справят равностойно в училище, ние им даваме топлина и кураж да постигат детските си мечти.

Благодарение на всички дарители от Великденската акция, успяхме да съберем множество химикалки, моливи, няколко пакета хартия, по няколко комплекта флумастри и цветни моливи, както и скромна сума от около 50 лв. Все още имаме нужда от маркери за бяла дъска, тетрадки, играчки, пъзели и всякакви забавни и образователни игри за деца от 5 до 17 години.

Можете да се включите в акцията, като дарите: 
  • цветни и обикновени моливи
  • тетрадки, листове
  • маркери за бяла дъска
  • игри и пъзели, съобразени с възрастта на децата
  • играчки
  • детски книжки, учебни пособия

Ще ви очакваме на специалния ни щанд

пред Аулата на корпус I на Нов български университет

на 30 и 31 май от 9:30 до 18:00 часа.

Заповядайте!

Инициативата се провежда със съдействието на Си Ви Ес – България и Каритас София, както и с подкрепата на Държавната агенция за бежанците към Министерския съвет и Върховния комисариат за бежанците към ООН.
За повече информация, може да се свържете с нас на имейл адрес awarmwelcome@googlegroups.com.

Sorry, the comment form is closed at this time.