Кои разходи се поемат от доброволеца?

 
  • разходи за транспорт до и от мястото на лагера;
  • разходи за всички дейности в свободното време, както и допълнителните екскурзии;
  • разходи за виза, ако такава е необходима – Си Ви Ес – България, както и посрещащата организация, оказват подкрепа на доброволеца при кандидатстване за виза;
  • административна такса, която се заплаща на Си Ви Ес – България като изпращаща организация

При кандидатстване доброволецът заплаща административна такса на Си Ви Ес – България в размер на 80 лв. В случай че доброволецът не бъде одобрен за никой от лагерите, посочени във формуляра му/й, доброволецът може да избере да продължи да търси своя лагер с подлрепата на Си Ви Ес – България или да му бъде възстановена заплатената такса.

Ако доброволецът е одобрен или вече е участвал в лагер през годината, и реши да кандидатсва за повече от един лагер, административната такса за втория е 70 лв, а за всеки следващ – 60 лв.

Таксата за лагери на Балканите (Албания, Косово, Хърватска, Сърбия, Румъния, Турция, Гърция, Черна Гора, Македония) е 60 лв.

Таксата за лагери, които се провеждат в България, е 20 лв.

За лагери в Южна и югоизточна Азия;  Африка, южно от Средиземноморския регион; Мавриций и Южна Америка има допълнителна такса от  30 евро. Чрез нея доброволците подкрепят работата на Service Civil International (SCI) и провеждането на доброволчески лагери във всички краища на света.

Административната такса се превежда по банков път или е-рау, като основание за превода посочете кода на лагера, за който кандидатствате. (В случай на посочени повече от един лагер, напишете кода на лагера, който сте поставили на първо място)

Административната такса може да преведете по една от следните сметки или чрез е-Рау.

Банкови данни на сдружение “Си Ви Ес – България”

ОББ АД клон Интерпред
адрес на банката: 1113 София, бул. “Драган Цанков” 36
Титуляр на сметката: Си Ви Ес – България
IBAN: BG24UBBS80021014319417
BIC: UBBSBGSF


 

Posted in: Въпроси за лагери

 Posted by Lera at 10:23

Sorry, the comment form is closed at this time.