Доброволчески каузи

 

Доброкаст е първият подкаст в България, който има за цел да насърчава доброволчеството.Търсим участници, които да разкажат своите доброволчески истории и да дадат положителен пример!

Основната мисия на Екологично сдружение “За Земята” е да информира за проблемите, свързани с околната среда, и да дава решения. Най-голямата ни инициатива са почистванията на високите планини в България, всяка година набираме доброволци, може да се включите!

Каузата на Фондация “Дечица” е свързана с работа с деца, лишени от родителски грижи – индивидуално менторство и организиране на групови събития. Доброволчеството ми дава много, защото децата са чудесни, а менторите са много задружни!

Общностният ЛГБТИ център “Rainbow hub” е дом на нашата общност вече две години в София и ключово място за нашите доброволци. Може да станете част от нашия екип на смели, вдъхновени хора, които вярват в равноправието!

Амнести Интернешънъл е най-голямата правозащитна организация в света. Доброволци могат да бъдат всички, които вярват в правата на човека и това е основна ценност за тях!

Идеята на Градско градинарство е да се създават зеленчукови градини, които да допринесат за облагородяването на околната среда, за една малка хранителна независимост и за създаването на едно по-солидарно и сплотено общество. Добре дошли сте в градината, очакваме ви!

>

“Топлоцентрала” е една мечта и ние ще се радваме, ако всеки от вас стане част от тази мечта!

Доброволците са лицето на Международния филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ. Всяка година прекрасният доброволчески кръг за каузата кино и публика се разширява. Заповядайте отново – ние сме на линия през пролетта!

“Храна, не война” е иницитива, разпространена в целия свят. В ежеседмичните ни акции в София е добре дошъл да се включи като доброволец всеки – да помогне с организирането и приготвянето на топлата солидарна храна, която споделяме с хората в нужда.

Аз съм доброволен консултант по кърмене към Националната асоциация “Подкрепа за кърмене” – ние помагаме на бъдещи и настоящи майки и отговаряме на техните въпроси. Всяка една майка може да се свърже с доброволен консултант – имаме добре развита мрежа в цялата страна.

Нашата кауза “Бъдеще за КДК” има за цел възобновяването на сграда, която да стане нов дом на съвременната култура във Велико Търново и пространството ТаМ. Бъдещето обещава да продължим да работим с доброволци от България и чужбина.