Доброволчески възможности

 

Младежките обмени са подходящи за ученици и младежи до 30 годишна възраст, които искат да научат повече по определена тема и да обменят културен опит с връстници от различни държави. Обученията и доброволческите лагери нямат горна възрастова граница за участие и са добра възможност за онези, които искат да задълбочат своя опит с доброволчеството.

Проектът ми даде възможност да разбера истинското значение на това какво е да живееш в общност, даде ми различна гледна точка за начина ми на живот и ме срещна със страхотни хора, които и до днес наричам приятели!

Европейският корпус за солидарност предлага изключително много възможности за младите хора, които искат да се занимават с доброволчество. Проектите могат да бъдат краткосрочни или дългосрочни и обхващат различни области, в които всеки може открие нещо за себе си. Моят проект ми донесе много повече, отколкото очаквах!

Timeheros.org е най-голямата платфрома за доброволчество в България, която събира органиациите с каузи с хората, които имат желание да помагат. В секцията “Мисии” на сайта можеш да разгледаш доброволческите възможности и да избереш тази, която веднага те грабва!

Възможностите, които Си Ви Ес – България предоставя за доброволчеството в страната, са няколко. Сдружението координира доброволци на културни събития – Международния София Филм Фест и ACT Фестивала за свободен театър. Други местни инициативи са Проект Бежанци и всички каузи, свързани с подпомагане на търсещите закрила и бежанците в страната.