ДАРИТЕЛСКА АКЦИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА ДРЕХИ И ВЕЩИ ЗА БЕЖАНЦИТЕ В С. БАНЯ

С настъпването на есента, всички започваме да се ровим за по-дебелите си дрехи, прибираме сандалите и решаваме, че не се нуждаем от определени вещи. Благодарение на вас и с общи усилия, месец по-късно, ние ще се върнем в с. Баня, за да осигурим една по-топла зима за бежанците.
Дрехите и вещите, от които има най-належаща нужда са:
-мъжки есенни и зимни дрехи и обувки

– дамски есенни и зимни дрехи и обувки
– дестки есенни и зимни дрехи и обувки
– бебешки дрехи
– играчки
– топли одеала и завивки, чаршафи

Дрехите и обувките, които дарявате следва да са чисти, в запазено състояние и съобразени със сезона. Ще сме ви благодарни, ако ги опаковате в здрави торби (черни здрави чували).

Къде и кога:

вторник (1ви октомври) – 15:00-20:00
сряда (2ри октомври) – 15:00-20:00
Социален център “Хаспел”, бул. “Мадрид” 8

четвъртък (3ти октомври) – 11:30-18:30
петък (4ти октомври) – 18:00-22:00
Социален център „Аделанте“, ул. „Гурко“ 27 (сградата във вътрешния двор)

Споделете събитието във фесйбук тук!

Ако имате въпроси пишете на mmkozha@gmail.com, evs.giorgia@ cvs-bg.org или позвънете на 0899722195

Инициативата се провежда със съдействието на „Си Ви Ес – България“, СЦ „Аделанте“, СЦ “Хаспел”.

Малко повече….

 От Нова Загора до с. Баня (ако сте без собствен превоз) се стига с маршрутка, която спира пред стълбите на старчески дом. Зад него се намира Интеграционния център за бежанци. Колкото повече се приближаваш, толкова по-ясни са виковете на децата, залисани в игрите си. Родителите им приготвят храна, пият кафе и чай и разговарят помежду си, а надвечер се разхождат до центъра на селото да почоплят слънчоглед. На другия ден – пак същото. В периода 29.08-8.09 2013 „Си Ви Ес-България“ изпраща трима доброволци в ИЦ в с. Баня: Джорджия, и Джонатан. Благодарение на даренията от акцията „За деня на детето да зарадваме децата бежанци“, организирана в края на месец май, дните преминават в състезателни игри, рисуване, творчество с глина, решаване на задачи, изучаване на български и английски език. Но най-вече в игри на двора, тъй като много скоро след пристигането на доброволците, всяко свободно пространство бива използвано за настаняването на новопристигналите бежанци. Капацитетът на центъра е 80 места, а към момента той е превишен с повече от два пъти. Децата са около 50. Времето беше достатъчно, за да се създадат приятелства, а чрез подобен интеркултурен обмен приемствеността и толерантността биват лишени от политическата си натовареност и утвърдени като естествени качества на всички хора. Спорно е кой научи повече – доброволците от децата или децата от доброволците. В края на всеки ден всички питат „Букра, букра?“ („Утре, утре?“), а отговорът – „Да, да“. Последният ден последваха и обещания от наша страна за „Букра, букра, букра…“

Благодарим предварително на всички дарители и участници в каузата! Мир.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.