Набираме доброволци за работа  в Интеграционния център за бежанци
в периода 7 октомври 2013 – 30 януари 2014!

 

През 2010г. Си Ви Ес – България започва доброволчески проект в Интеграционния център за бежанци в Овча Купел. През 2011г. проектът се разраства, като всеки три месеца Си Ви Ес – България в сътрудничество с Каритас София и с подкрепата на Държавната агенция за бежанците набират, обучават  и организират работата на прекрасните доброволци.  Досега над 150 доброволци са помагали на деца и юноши от 5 до 17 години да се адаптират по-лесно в българското общество. Всеки ден в следобедните часове от 14:00 до 16:00 доброволците работят с децата върху уроците и подготовката на домашните. Идеята е да се подпомага работата на преподавателя в Интеграционния център, като се работи в по-малки групи и индивидуално се набляга на конкретните нужди на всяко дете. Непосредственото общуването на български език е от изключително значение за интеграцията на децата и подобряването на тяхното самочувствие за знаещи и можещи.

За стартиране на новият програмен период, отново се нуждаем от свежа енергия и набираме доброволци, които заедно с продължаващите в проекта участници ще работят през следващите четири месеца в центъра и извън него. Заетостта ще бъде в удобни за доброволците дни, веднъж седмично в рамките на 4 месеца. Предвижда се предварително обучение за работа с младежи-бежанци, както и предварителни срещи-наблюдения за запознаване с конкретната работа и условия. Поради нарастващите нужди и разрастване на самата инициатива с допълнителни дейности и проекти(летни дейности и дарителски акции за РПЦ с. Баня, с. Пъстрогор,  гр. София) освен упоменатите задължения търсим и участници, които: могат да отделят време в сутрешните часове или събота/неделя; биха искали да преподават английски; биха искали да подпомагат кампаниите за събиране на дрехи, дарителските инициативи и други касаещи бежанците акции.

Ако сме ти привлекли вниманието и ако:

  • си над 18 години
  • имаш свободен следобед
  • имаш желание да работиш с деца и младежи
  • искаш да бъдеш полезен и си отговорен към поетите задължения
  • имаш желание да преподаваш български или английски
    или
  • имаш свободно време сутрин или уикенда
  • имаш идеи и енергия за подпомагане на дарителски инициативи

стани част от нашия екип!

Как?

-Като попълниш формуляра, който можеш да намериш по-долу. Желателно е да попълвате формулярите на английски език, защото по тяхното събиране и разглеждане ще работи нашата доброволка от Италия Джорджия Чирибело, която все още изучава български език.

– Като го изпратиш заедно със CV (желателно на английски език: Application 2013_First Name_Last Name и  CV_First Name_Last Name) на therefugeeproject@gmail.com

Ако имаш въпроси и коментари, пиши ни отново на този е-майл. Стараем се да отговаряме бързо, но всички в нашия екип са доброволци, които разполагат с ограничено време, така че може да има известно забавяне в отговорите. Благодарим за разбирането!

Тук може да намериш описанието на доброволческата позиция и формуляра за кандидатстване:

Volunteer_description_IC_2014

Application_2013

Повече информация за дейността на Интеграционния център и за бежанския статут – тук.

УСПЕХ!

Побързай! Крайният срок е 25 септември!

Sorry, the comment form is closed at this time.