Резерватът за мечки Кутерево и GAIA Косово търсят доброволци за своите вълнуващи ЕДС проекти! Ако чувствате планината като своя дом и искате да узнаете повече за биоразнообразието и живота нависоко, то тогава следващите две предложения са точно за вас. Успех с избора 😉

8 месечна ЕДС в Резервата за мечки Кутерево

Резервата за мечки Кутерево търси 3 доброволци да се присъединят за 8 месеца, започвайки от март/април.

Работата на доброволците ще се фокусира върху отбелязването на 40 годишнина на Kuterevo Spirit и 40 години откакто планината Велебит е обявена за UNESCO MAB резерват. Доброволците ще имат възможността да подпомогнат за създаването на публикация, която да включва истории на доброволци и особена ЕДС доброволци, които са една от основите на доброволческата програма в Кутерево през последните 10 години.

kuterevo-634x460

Ако се интересувате, моля попълнете онлайн формуляра и изпратете специфично мотивационно писмо и автобиография до kuterevo.evs@gmail.com до 25 февруари.

Общи условия:

  • Кандидатите трябва да са на възраст между 17 и 30 години
  • Добра воля и наличност през целия период на проекта

Повече информация за тази ЕДС можете да намерите ТУК, както и за самия проект на тази страница.

Забележка: Очаквайте скоро обява и за краткосрочна ЕДС!

***************************************************************************************************************************************

Шар планина търси 2 доброволци за 6 месечна ЕДС

Духът на планината – Стратегическа ЕДС за опазване на природата, е проект, който включва няколко краткосрочни и дългосрочни ЕДС в Хърватия, Косово, Сърбия и България. Основната цел на проекта е да комбинира усилията на международни доброволци и местни от планинските/селски райони в дейности по опазване на околната среда в защитени зони. Планирани са и няколко допълнителни дейности, които да засилят капацитета на организациите и доброволците при работа върху темата, както и кооперацията между съответните организации.

biodiversity

Повече от 70 човека между 18 и 30 годишна възраст ще доброволстват в период от 2 седмици до 8 месеца в планините на Хърватия, Косово, Сърбия и България през следващите 2 години. Ще можете да намерите повече информация и на сайта на проекта, който ще бъде създаден скоро.

Един от тези доброволчески обмена ще се случи в Шар планина, Косово. GAIA търси 2 доброволци, които да се включат в дейностите по документирането на биоразнообразието на Националния парк Шар и да отделят време, енергия и вдъхновение за защитата на уникалната планина. Началото е април 2018 и ще продължи 6 месеца до края на септември.

Подробна информация за тази възможност, както и информация за самия проект, можете да откриете ТУК.

Ако бихте искали да кандидатствате, трябва да попълните онлайн формата, избирайки опцията “6-month long EVS in Sharr Mountain (Kosovo)” и да изпратите автобиография и специфично мотивационно писмо до gaia.kosovo@gmail.com  до 18 февруари!

Ще очакваме вашите кандидатури!

Sorry, the comment form is closed at this time.