Набираме доброволци за работа  в Интеграционния център за бежанци в периода 26 септември 2014 – 30 януари 2015!

С наближаването на учебната година идва време и да подновим заниманията с децата и младежи бежанци в Интеграционния център за бежанци. Ето защо търсим вас – мотивираните, ентусиазирани и вдъхновени доброволци, които да се включат в дейностите в Центъра и извън него за следващите месеци. Заетостта ще бъде в удобни за доброволците дни, веднъж седмично в рамките на 4 месеца. Предвижда се предварително обучение за работа с младежи-бежанци, както и предварителни срещи-наблюдения за запознаване с конкретната работа и условия.

За да станеш част от нашия екип, трябва да:

  • си над 18 години
  • имаш свободно време
  • имаш желание да работиш с деца и младежи
  • искаш да бъдеш полезен и си отговорен към поетите задължения
  • имаш желание да преподаваш български или английски

Как да стана доброволец в Интеграционния център за бежанци в Овча купел или да участвам в други инициативи, свързани с бежанци?

15_CEL5056_ZH_2012IMG_2795

-Като попълниш формуляра, който можеш да намериш по-долу. Желателно е да попълвате формулярите на английски език, защото по тяхното събиране и разглеждане ще работи нашата доброволка от Холандия Риан, която все още изучава български език, както и доброволката от Каритас София Зоуи от Великобриания.

– Като го изпратиш заедно със CV (желателно на английски език: Application 2014_First Name_Last Name и  CV_First Name_Last Name) на therefugeeproject@gmail.com

Ако имаш въпроси и коментари, пиши ни отново на този е-майл. Стараем се да отговаряме бързо, но всички в нашия екип са доброволци, които разполагат с ограничено време, така че може да има известно забавяне в отговорите. Благодарим за разбирането!

Тук може да намериш описанието на доброволческата позиция и формуляра за кандидатстване:

Volunteer_Application_September_2014

Повече информация за дейността на Интеграционния център и за бежанския статут – тук.

УСПЕХ!

Побързай! Крайният срок е 14 септември!

******************************************************************************

Повече за проекта:

През 2010г. Си Ви Ес – България започва доброволчески проект в Интеграционния център за бежанци в Овча Купел. През 2011г. проектът се разраства, като всеки три месеца Си Ви Ес – България в сътрудничество с Каритас София и с подкрепата на Държавната агенция за бежанците набират, обучават  и организират работата на прекрасните доброволци.  Досега над 200 доброволци са помагали на деца и юноши от 5 до 17 години да се адаптират по-лесно в българското общество. Всеки ден в следобедните часове от 14:00 до 16:00 доброволците работят с децата върху уроците и подготовката на домашните. Идеята е да се подпомага работата на преподавателя в Интеграционния център, като се работи в по-малки групи и индивидуално се набляга на конкретните нужди на всяко дете. Непосредственото общуването на български език е от изключително значение за интеграцията на децата и подобряването на тяхното самочувствие за знаещи и можещи.

IMG_2420 IMG_2785IMG_2775

Sorry, the comment form is closed at this time.