Щастливи сме да ви представим един от доброволците на Си Ви Ес-България, който след вдъхновението си от редица доброволчески проекти, стана един от учителите на партньорите ни от “Заедно в час”!

1. Кой/коя си ти? Альона Денякина

Казвам се Альона. От къде съм ми е сложно да определя, но най-голяма част от живота си съм прекарала в София, където съм и родена.  Завърших Социология в СУ, наред със специализации в различни насоки към други  университети.

2. Къде преподаваш/ си преподавала?

 Преподавах английски език в Самоков.

3. По какъв CVS проект си работила?

CVS Bulgaria имаше голямо влияние върху мен. Първият проект, за който мечтах няколко години, беше доброволчество в Алпите. В момента, в който бях одобрена за него от алпийската планинска асоциация, сякаш се отприщи река и последваха още няколко екологични проекта. След това от CVS Bulgaria организираха обучение за лидери на младежки лагери и така станах лидер. Водих малък международен лагер за възстановяване на мостчетата в Драгоманско блато и тъкмо щях да заминавам за младежки лагер в Гърция, когато получих офертата си за учител от Заедно в час.

4. Какво е общото между преподаването и доброволчеството?

Мен и в двете ме води желанието да подобряваш света и да помагаш. Да даваш възможност на себе си и другите да мечтаят и да постигат нови върхове.  Общото е и отговорността, която поемаш.

5. А какво е различното?

Преподаването може да е като безкраен доброволчески проект. Ежедневната работа с децата няма край, много по-обсебваща е и градиш още по-силни връзки.

6. Какво би пожелала на съмишлениците си от CVS Bulgaria, които в момента се замислят дали преподаването не е тяхна кауза?

Ако обичате да споделяте, не ви е страх да носите отговорност и искате да оставите трайна следа ( не само в живота на учениците си, но и в своя) – преподаването е за вас. Бъдете смели и кандидатствайте в Заедно в час. Не чакайте крайния срок. Март е твърде далеч!

Sorry, the comment form is closed at this time.