home~t62_56_b

Сн: Венислав Вълчев

Си Ви Ес – България, заедно с партньорите ни от Дирекция на Природен парк “Врачански Балкан” организираме международен доброволчески лагер “Врачански Балкан – Ние обичаме околната среда и околната среда ни обича”.

Един от 15-те доброволци може да си ти!

Обичаш планините и природата? Темата за околната среда ти е близка до сърцето? Физическата работа не те плаши, нито пък се стряскаш при вида на чук и клещи? Би живял 12 дни при местни хора и имаш желание да научиш повече за живота там, както и за самия природен парк. Участвай в най-новия ни лагер “Природен парк Врачански Балкан – Ние обичаме околната среда и околната среда ни обича”.

Лагерът ще се проведе в периода от 17.09 до 28.09 в сърцето на Природен парк “Врачански Балкан”, с. Очиндол. По време на лагера доброволците ще участват в реконструкцията и изграждането на туристическа инфраструктура на Природен парк “Врачански Балкан”. Работата ще включва построяване на дървена беседка около паметника на Дядо Йоцо гледа, изграждане на зелена пътека, парапети и обезопасяване на мястото. По време на лагера ще бъде направено и видео, отразяващo животът в местността, работата в лагера и красотите на Природния парк.
Доброволците ще имат възможност да се запознаят с историята на SCI International, както и на Природен парк “Врачански Балкан”. Предвидени са сесии на тема рециклиране, устойчив начин на живот, мир и междукултурно разбиране.

Да се докоснеш до Враца, до Балкана й и до хората там, е несравнимо преживяване за всички сетива!

Кога: 17-28 септември
Къде: Природен парк “Врачански Балкан”
Условия: Храната и настаняването се поемат от организаторите, а пътните разходи и застраховката от доброволците.
Работен език: Английски
Формуляр за участие може да изтеглите от тук: CVS_Application_From_2014_workcamps

Подробности може да намерите в линка, а при интерес ни пишете на projects@cvs-bg.org

Лагерът се изпълнява по проект № DIR-5113326-10-108 „Изпълнение на дейности за устройство и управление на ПП „Врачански Балкан”, финансиран с Договор № DIR–5113326–C-005 по ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ”ОКОЛНА СРЕДА  2007 – 2013 г.”

homelnthH7KEqQZs_j

logaLager

Sorry, the comment form is closed at this time.