На 22 май 2012 в България се усети земетресение с магнитут 5.9 по скалата на Рихтер. Най-сериозно пострада област Перник. За преодоляване на последствията държавата и местната власт имат нужда от ДОБРОВОЛЧЕСКА помощ!

Информационният портал за неправителствените организации в България, Българският център за нестопанско право, Каритас БългарияХабитат България, www.timeheroes.org и Си Ви Ес – България обявяват

кампания за набиране на доброволци

 за преодоляване на последствията от земетресението в област Перник и последвалите вторични трусове.

Кампанията представлява сътрудничество между държавата (в лицето на Министерствата на еврофондовете, транспорта, земеделието и храните), местната власт и неправителствени организации.

Целта на кампанията е да се наберат доброволци за ремонт на по-леко пострадалите къщи от земетресението в област Перник. Приоритетно ще се възстановяват къщи на хора в затруднено положение и които нямат възможност да се справят сами. Доброволците могат да се включат и при довършителните работи по изграждането на сглобяемите къщички, които ще се предоставят на най-тежко пострадалите и за които се набират средства от Български червен кръст.

Кога? Строителните дейности, за които ще помагат доброволците започват на 1 октомври 2012 г. и ще продължат до средата на ноември. Ще се работи по предварително уточнен график, съобразен с възможностите на доброволците.

Какво ще прави доброволецът? Доброволците ще бъдат ангажирани в ремонтни дейности, които включват:

Източник: в. Дневник
Фотограф: Валентин Тонев

  • Товаро-разтоварни работи;
  • Изкопни дейности;
  • Вътрешно/външно боядисване;
  • Лакиране на дървени елементи;
  • Почистване на строителни отпадъци;
  • Пренасяне на мебели;
  • Общи работи, зададени от строителните специалисти.

Ще бъде изготвен график за желаещите да се включат, като ще бъде осигурен ежедневен транспорт от София до Перник и обратно и ще бъдат осигурени храна и вода. На доброволците ще бъдат направени застраховки и ще бъдат осигурени предпазни средства, като ръкавици, каски и др.

Доброволците ще бъдат разделени на малки групи, придружени от строителни специалисти, които да ги напътстват в ежедневната работа.

Ако желаете да се включите попълнете формуляр за кандидатстване и го изпратете на Мирослава Попова на електронен адрес cvs.mira@gmail.com. Като тема на имейла моля посочете Доброволец за Перник.

С цел изготвяне на седмичните графици е необходимо да ни предоставите и точните дни, в които може да се включите като доброволец, включително събота или неделя. За повече информация може да се обръщате към Български център за нестопанско на телефон (02) 981 66 17.

Източник: в. Дневник
Фотограф: Валентин Тонев

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.