Бързаме да ви съобщим, че за младежките  обмени през това лято има свободни места! А именно две места за младежки обмен във Франция “Citizenship and Sustainable developement”, който ще се проведе между 12 юли и 03 август във френското село Pernay,  на 240 км. от Париж.

Обменът е с еклогична насоченост – как да живеем устойчиво сред природата. Ще бъдат обсъдени темите за въвеждането и използването на слънчева енергия, производство на екологична продукция (боя, препарати, козметика). Предвидените дейсноти са разнообразни като се започне от дебатиране и дискусии, неформално образование и се стигне до приложно изкуство „land art“. В програмата са включени и занимания в местното селото, които ще включват работа по възстановяването на местно културно наследство и разчистване от растителност на местни обекти.

Френското село Pernay се намира в китния регион Indre et Loire,  който е известен с горите, историята си, традиционната архитектура и замъците си и по-специално с долината на реката Loire, която е обект  в списъка на ЮНЕСКО.

Участниците в този обмен могат да бъдат между 15 и 17 години.

Тук можете да  намерите повече информация за проекта.

Поради краткото време до началната дата на обмена ще помолим да изпратите попълнените си форми за кандидатстване (които можете да свалите от тук) на youthexchanges@cvs-bg.org  до края на деня на 02.07.

Sorry, the comment form is closed at this time.