Както вече знаете, Си Ви Ес – България заедно с Информационния портал за неправителствени организации в България, Българския център за нестопанско право, Каритас България, Хабитат България и www.timeheroes.org набират доброволци  в подкрепа на държавата (в лицето на министерствата на еврофондовете, транспорта и земеделието и храните) и на местната власт за възстановяване на област Перник след земетресението през май. Повече информация за кампанията тук>>, а защо има нужда от доброволци, прочетете тук. Коментари на доброволци може да прочетете тук и тук.

От началото на октомври групи доброволци от София и Перник помогат в работата по няколко къщи в Перник, с. Дивотино, с. Мещица, с. Ярджиловци и с. Боснек. Доброволците участваха в разчистването на терени, укрепването и полагането на основи на нови къщи. Снимки от различните акции, може да видите на тези линкове тук (13 октомври), тук (27-ми октомври), тук (10 ноември).

Тази събота 1 декември също ще има нужда от доброволци. Има осигурен транспорт от София до Перник и обратно. Мястото за среща е храм-паметникът Ал. Невски в 8:15 сутринта. Работният ден ще продължи до 17:00 ч., когато се тръгва обратно за София.

За доброволците има осигурени храна и вода. Ще бъдат направени и застраховки, както и ще има осигурени предпазни средства като каски, ръкавици и т.н.

Ако желаете да се включите, попълнете формуляр за кандидатстванеи го изпратете на Мирослава Попова на  cvs.mira@gmail.com. Като тема на имейла моля посочете Доброволец за Перник.

За да се включите като доброволец тази събота, моля изпратете формуляра до четвъртък, 29 ноември сутринта!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.