Свържи се с дивата Природа и нейните очарователни обитатели, прекарвайки 12 месеца в живописното селце Кутерево, Хърватия, където ще имаш възможността да се грижиш за мечки, да научиш повече за техния начин на живот, да създадеш нови приятелства и спомени за цял живот!

Свободни позиции за доброволци: 1

Начало на проекта: 01.10.2020

(датата може да подлежи на обсъждане с доброволеца)

Приемаща организация:

Velebit Association Kuterevo

web: https://kuterevomedvjedi.org/volunteering/

Повече информация за проекта:

  1. Приемаща организация:

Сдружение “Велебит” Кутерево е неправителствена доброволческа организация основана през 1995, чиято цел е да подпомага грижата и опазването на околната среда, устойчивото еко равновесие, културното и природно наследство на региона. Основните дейности на организацията са свързани с грижата за кафявите мечки в Кутерево и техния естествен хабитат, чрез проект за създаването на резерват, който функционира от 2001 година насам, приемайки местни и чуждестранни доброволци, които помагат в ежедневните дейности и се включват в организирането на информационни и образователни срещи, повишаващи осведомеността за живота на кафявите обитатели и природосъобразния начин на живот в хармония с Природата и нейните естествени цикли.

2. Профил на търсения доброволец:

Възрастовото ограничение за проекта е 18 – 30 години, като е желателно доброволецът да има желание да опознае хърватския език, да се потопи в културата и традициите на местната общност и да усеща присърце природосъобразния и простичък начин на живот. Кутерево е малко селище, намиращо се в планината Велебит и по-конкретно в местността Лика. Разположено е на 15 км от град Отокач. Граничи с Национален парк Велебит и се намира в близост до Северния национален парк Велебит. Местността е защитена от ЮНЕСКО.

3. Отговорности и задачи към доброволците:

Съобразно цикъла на сезоните, през пролетта и лятото, доброволците ще помагат предимно навън, а през зимата и есента ще имат повече вътрешни задачи. Основната работа около и в резервата ще включва:

  • изграждане/обновяване/поддържане на съоръженията;
  • грижи за животните (мечки, понита, пилета, свине…);
  • подпомагане на доброволците, които се включват в краткосрочните проекти и лагери;
  • посрещане на посетителите на резервата, водене на информационни групи;
  • документиране на случващотот се в резервата;
  • творчески подобрявания, дейности по реновация, облагородяване на околната среда;
  • всички 4-ма ЕДС доброволци ще имат възможността да участват в няколко обучения, свързани с доброволчество, координиране на събития и грижа за околнате среда;

4. Какво включва проектът:

Джобни пари: 150 € на месец, които ще се получават в началото на всеки месец

Настаняване и храна: доброволците ще бъдат настанени при местни семейства от селището (в самостоятелни, двойни или тройни стаи), на няколко минути пеша от самия резерват. Храната ще се приготвя съвместно и ще бъде вегетарианска и сезонна.

Застраховка: програмата покрива застраховка осигурена от CIGNA. Желателно е доброволците да имат валидна Европейска здравна карта (важи за целия ЕС и се вади безплатно).

Пътни разходи: съгласно регламента на “Еразъм +” ще бъдат възстановени пътните разходи, в зависимост от дистанцията и представени пътните разписки. Организаторите окуражават най-природосъобразния начин на пътуване (автобус, влак и др.)

Начин за кандидатстване и повече информация: можете да се свържете директно с нашия координатор Нат на: longterm@cvs-bg.org

Краен срок: възможно най-скоро

Sorry, the comment form is closed at this time.