Кандидатствай да бъдеш доброволец в Интеграционния център за бежанците за следващите три месеца 14 януари – 14 април!

 

Вече повече от 1 година Каритас София и Си Ви Ес – България организират доброволчески проект в Държавната агенция за бежанците (ДАБ). Досега над 70 доброволци са помагали на деца и юноши от 5 до 17 години да се адаптират по-лесно в българското общество. Всеки ден в следобедните часове от 14:00 до 16:00 доброволците работят с децата върху уроците и подготовката на домашните. Идеята е да се подпомага работата на преподавателя в Интеграционния център, като се работи на по-малки групи и индивидуално се набляга на конкретните нужди на всяко дете. Непосредственото общуването на български език е от изключително значение за интеграцията на децата и подобряването на тяхното самочувствие за знаещи и можещи.

Поради сериозния наплив от деца и младежи, който се очаква в началото на 2013, отново набираме доброволци. Заетостта ще бъде в удобни за доброволците дни, веднъж седмично в рамките на 3 месеца. Предвижда се предварително обучение за работа с младежи-бежанци, както и предварителни срещи-наблюдения за запознаване с конкретната работа и условия.

Ако сме ти привлекли вниманието и ако:

  • си над 18 години
  • имаш един свободен  следобед седмично
  • имаш желание да работиш с деца и младежи
  • искаш да бъдеш полезен и си отговорен към поетите задължения

стани част от нашия екип!

Тук може да намериш описанието на доброволческата позиция. Ако имаш въпроси и коментари, пиши ни на therefugeeproject@gmail.com

Свалете формуляра за кандидатстване оттук.

Повече информация за дейността на Интеграционния център и за бежанския статут – тук.

Побързай! Крайният срок е 6 януари!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.