Последните 3 дни събрахме доста сериозно количество дрехи и вещи за бежанците в с. Баня. За да дадем възможност на всички, които не успяха да дарят досега, и с помощта на доброволци, продължаваме да събираме зимни дрехи, обувки и вещи в офиса на Си Ви Ес – България до понеделник (10 декември).

Заповядайте в офиса ни на ул. Гургулят 30 в посочените дни и часове:

  • 08 декември, събота – 14:00 – 17:00 ч.
  • 09 декември, неделя – 14:00 – 17:00 ч.
  • 10 декември, понеделник – 17:30 – 19:30 ч.

Ако имате въпроси пишете на cvs.katerina@gmail.com  или позвънете на 0884766459.

През изминалата година Си Ви Ес – България, в партньорство с Каритас София и благодарение на многобройните доброволци (български и чуждестранни) фокусира усилията си в проект за подкрепа на децата- бежанци в Интеграционния център към Държавната агенция за бежанците.

През лятото продължихме да работим за интеграцията на децата и младежите търсещи убежище и посетихме центъра в с. Баня. Срещнахме се с прекрасни хора, чухме техните истории, забавлявахме се заедно и си тръгнахме  с лека горчивина, но обещахме да се върнем отново.

През декември, благодарение на вас няма да се върнем с празни ръце: съвместно с Каритас София и Съветът на жените бежанки организираме събиране на дрехи и вещи, с които да стоплим сърцата на хората, които да загубили своя дом и са принудени да търсят убежище в страната ни.

Дрехите и вещите, от които има най-належаща нужда сa:

  •   Повече мъжки и по-малко дамски и детски зимни якета
  •   Повече мъжки зимни дрехи, по-малко дамски и детски зимни дрехи
  •   Повече мъжки зимни обувки , по-малко дамски и детски зимни    обувки
  •   Детски играчки
  •   Чаршафи и завивки, нови чорапи и бельо
  •   Тенджери, тигани, вилици, лъжици

Дрехите и обувките, които дарявате следва да са чисти, в запазено състояние и съобразени със сезона.  Ще сме ви благодарни, ако ги опаковате в здрави торби. Даренията ще започнем да приемаме в сряда 5 декември от 14:00 до 17:00 в офиса на Си Ви Ес – България (Гургулят 30, ет.1), където ще ви посрещнем с топла чаша чай и благодарна усмивка.  В четвъртък през целия ден  от 11:00 до 19:00, както и в петък  от 9:00 до 13:00 също ще сме на ваше разположение и ще очакваме даренията ви. Ако имате въпроси пишете на cvs.katerina@gmail.com  или позвънете на 0884766459.

Благодарим предварително на всички, които са съпричастни към тази кауза, на всеотдайните доброволци, с които работим и на всеки един от вас, който ще се включи в тази инициатива.  Каним ви да празнуваме Международния ден на доброволеца и 10 години от раждането на Си Ви Ес – България  и зедно  с нас да направите своята първа или поредна крачка по благородния път на доброволчествто!  Къде и как може да видите тук.

Sorry, the comment form is closed at this time.