Още една страхотна новина от света на  киното! От 19 до 25 февруари ще имаме възможността да се насладим на пъстра панорама на филми, удостоени с Наградата на София.

Продуцентска къща Адела Медия, с финансовата подкрепа на Столична община и медийното партньорство на БНТ, организира Панорама на филмите, удостоени с награда на град София за кино.

Поредицата филмови прожекции на наградените от 2000г. до днес общо 15 филма ще направят тези забележителни филми достъпни за широк кръг зрители и за обществеността. Освен това, по този начин ще бьде популяризирано едно изключително важно културно събитие, каквото е ежегодното връчване на Наградата на Столична община за ярки постижения в областта на киноизкуството.

Наградените филми, които ще бъдат показани, освен високи художествени качества и културно значение и послание, което носят, отразяват и актуални обществени проблеми и процеси, вълнували авторите при създаването им. Едновременно с това, тези филми са и едно своеобразно отражение на динамичния и сложен период от най-новата ни история, между 2000 и 2017 година. Панорамата е опит за малко по-различен поглед върху случващото се в България – не през фактите, статистиката или новинарските емисии, а през погледа на творците.

Подробна програма можете да откриете тук:

FestList

FestList-2

След прожекциите, в разговори и обсъждания, водени от известни кинокритици, зрителите ще имат възможност да споделят своите впечатления и да се срещнат с авторите на филмите.

Филмите ще бъдат показани от 19-и до 25-и февруари в Център за култура и дебат „Червената къща“. Входът е свободен.

Заповядайте!

Sorry, the comment form is closed at this time.