Изключително щастливи сме да споделим с вас най-новия ни проект, с който се надяваме да ви покажем човешката страна на доброволчеството и че то е за всеки, без оглед на каквито и да е било възрастови ограничения или различия, защото всеки един от нас носи Доброто в себе си и когато го споделя, то се умножава, раждайки след себе си още повече Добро. Ще ви срещаме с добротворци от България и чужбина, за да се докоснете до тяхната лична история и път, изпълнен с каузи, пъстрота, невероятни преживявания, споделеност и чистата радост да даваш безусловно от себе си. Бъдете с нас, за да покажем, че Доброто има значение и че то е навсякъде около нас, стига да бъдем с отворени сърца, за да го съзрем.

Първият вдъхновен добротворец, с който имаме удоволствието да ви срещнем е самата водеща на ДОБРОкаст. Представяме ви слънчевата Мария.

И така, Мария, ще ни кажеш ли коя си ти в твоите очи?

Мария е една луда за връзване, мечтателка, която освен че преследва залези, не спира да иска да изучава света и хората. Аз съм от онези с розовите очила, които могат да издразнят околните с желанието си все да виждат нещата от добрата им страна. Но не бих казала, че съм и съвсем наивна. Ирационална, емоционална – да. През годините сменях често адреса си с близки и далечни кътчета, вярвайки, че това е пътят към израстването и разширяването на мирогледа. Обичам да се предизвиквам, да разбивам собствените си страхове и всеобщите стереотипи, но преди всичко обичам да уча и да откривам. Старая се да помагам и ако мога с нещо да допринеса в дадена област – да го направя. Идеята да съм полезна ме радва. Ревностно защитавам каузи, които усещам близки. Обожавам планините, театъра, малките непознати села, карането на колело, книгите, писането, чуждите езици. Трогват ме малките жестове и съм благодарна за всеки ден. Вдъхновяват ме интелигентните, борбените, енергичните хора, които вършат всичко със страст, грижа за другите, замах и пламък в сърцата. Може да ме срещнето на най-неподозираните места – от затънтен язовир до Европарламента. Не си слагам граници. Мария или Маша, както ме наричат приятелите, е една вечна доброволка, която иска да вижда повече усмихнати лица, а защо не и да бъде причината за тях.

Защо Мария е водещата на ДОБРОкаст?

Всъщност, благодаря на Си Ви Ес, че ме поканиха и за пореден път ми се довериха. Но трябва да питате тях защо са взели това решение. Със Си Ви Ес съдбата ме срещна преди 7 години и взаимно се харесахме. Веднага припознах идеята за ДОБРОкаст, защото вярвам, че добрите истории трябва да получават повече гласност и за мен ще бъде чест и предизвикателство да бъда частица от пътя за разпространяването на хубавите примери. А и имаме нужда от позитивност и смисъл. Не КОВИД – 19, а доброто е онова, което ми се ще да ни се случва на ежедневна база и да ни заразява, за да бъдем една идея по-щастливи и спокойни не само като индивиди, но и като общество.

Напълно сме съгласни с теб и се радваме сърдечно, че прие поканата ни. За повече позитивност, смисъл и Добро, бъдете с нас в ДОБРОкаст.

Идеята за доброволчески подкаст нямаше да бъде осъществима без подкрепата и отзивчивостта на много хора. Искаме да изразим благодарността си към всеки един от вас за окуражаването, споделените идеи, безценните насоки и съвети. Благодарим на Дойчин Иванов, който композира от сърце музикалния фон на подкаста, както и на целия екип на Говори интернет за техния професионализъм и отношение.

За нас

ДОБРОкаст: Доброволчески му работи стартира като инициатива в рамките на кампанията на Гражданско обединение “Равни БГ” – “От нас зависи”.

Sorry, the comment form is closed at this time.