logo3„Всичко е в играта“ – толкова обикновено звучи, но уверявам ви, ако помолите някой от участниците на обучението да ви разкаже за преживяното и наученото, то никога повече няма да ви зазвучи толкова простичко.  Думи като „Deep”, “AHA” и “ Focus” също за вас ще приемат друго значение, а защо ли ще попитате? – Защото те пламенно ще ви разкажат за многото дълбоки разговори, които са имали и за всички тези  “AHA” моменти по време, на които са научили толкова много. Ще ви споделят също и за изпълнената от положителни емоции атмосфера, в която всеки ден присъстваха много усмивки, смях и дълбоки прегръдки. Учудващо, нали? – как хора от различни националности и култури са успeли за тъй кратко време да се сближат толкова много. P1210474Ще ви кажа тайната им: „Всичко е в играта“ –  Да, те обичат да играят и по време на обучението те просто играеха игри. Звучи детинско, но ще ви споделя един цитат на Бенджамин Франклин „Не спираме да играем, защото остаряваме, остаряваме, защото спираме да играем“.

P1210731Те играеха, забавляваха се, но същевременно бяха фокусирани и изпълняваха целите на обучението, които бяха да открият, анализират, обобщят различни игри, които след това да използват с образователна цел. Те трябваше да открият игрите, чрез които младите хора да могат да развият в себе си 8-те ключови компетенции за учене през целия живот: Комуникиране на майчин език; Комуникиране на чужди езици; Математически умения и основни познания в науката и технологиите; Компютърни умения; Обучение как да учим; Социални и граждански компетенции; Инициативност и предприемчивост; Културни познания.P1210705

В резултат на обучението се изгради едно голямо любящо международно семейство, което успя да събере една богата колекция от игри, които в бъдеще младежките работници да използват в работата си с младежите.

Ако ви е интересно да научите повече за игрите и какво се случваше всеки ден, разгледайте блога, който бе създаден по време на проекта.

Влади Стефанов 

 


P1210756

*********************************

Обучението “It’s All in the Game” се проведе в Латвия от 19 до 25 юли 2015 година. Обучението събра 25 участника от 8 страни – Естония, Испания, Италия, Латвия, Полша, Румъния, Словакия и България.

*********************************

This project is funded by the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for information contained in any use.

 

download brf

Sorry, the comment form is closed at this time.