Набираме доброволци за работа в бежанските центрове в Овча купел, Военна рампа и Враждебна

в периода 1 октомври 2015 г. – 31 януaри 2016 г.

Септември е месецът, в който отново търсим свежа енергия и набираме нови доброволци, които да доброволстват през следващите четири месеца в Проект Бежанци. Заетостта е в удобни за доброволците дни, поне веднъж седмично (без уикендите) за два часа, в които те организират занимания по български, английски и компютърни умения, приложни науки, арт, музика и спорт. Всеки добровлец има възможност да предложи и нови дейности, което прави проекта обща инициатива на всички нас: координатори и доброволци.

cookery аdultsТрадиционно преди стартиране на новия цикъл на проекта всеки доброволец преминава през обучение за работа с търсещи закрила, което включва и практически упражнения за запознаване с конкретната работа и условия.

За да станеш част от нашия екип, трябва да:

  • си над 18 години
  • имаш свободна сутрин (10.30 ч.-12. 30 ч.) или следобед (14ч. -16ч.) през седмицата
  • имаш желание и умения да работиш с деца, младежи или възрастни
  • искаш да бъдеш полезен и си отговорен към поетите задължения
  • имаш желание да работиш с деца, младежи или възрастни по една от следните теми: български език, английски език, комютърни умения, арт/спортни/музикални дейности
  • си отговорен/а и готов/а за самостоятелна работа (под менторството на координаторите на проекта) след първоначално проведено обучение
  • интерес към различните култури

Опитът в работата с деца е предимство, както и познания в сферата на социалните дейности и/или педагогиката. Владеенето на арабски език и/или фарси би било полезно при работата с децата; владеенето на други езици е плюс.

bgclass sport

 

 

 

 

 

 

 

 

Как да стана доброволец в Проект Бежанци?

Стъпка 1: Като попълниш формуляра, който можеш да намериш по-долу. Желателно е да попълваш на английски език, защото по събирането и разглеждането на формулярите ще работят ЕДС доброволците на двете организации от Белгия и Холaндия.

Стъпка 2: Като го изпратиш заедно със CV (желателно на английски език: Application 092015_First Name_Last Name и  CV_First Name_Last Name) на therefugeeproject@gmail.com.

Моля, за тема на писмото посочи Аpplication_09_2015
Член на екипа ще се свърже с теб, за да ти съобщи резултатите от предварителния подбор. Избраните кандидати ще бъдат поканени на кратко събеседване с координаторите на проекта.

Ако имаш въпроси и коментари, пиши ни отново на този е-майл.

Тук може да намериш описанието на доброволческата позиция и формуляра за кандидатстване:

Volunteer_description_2015_Sept.

Volunteer_Application_September_2015.docx

Повече информация за Проект Бежанец може да намериш на сайта на проекта и на фейсбук страницата ни.

УСПЕХ!

Побързай! Крайният срок е 13 септември !

************************

logoВече повече от 4 години Каритас София и Си Ви Ес – България организират доброволчески проект в Интеграционния център за бежанци в Овча Купел към Държавната агенция за бежанците (ДАБ).  През 2014 г. започнахме работа и в центъра във Военна рампа, а през 2015 г. разширихме дейностите, покривайки и центъра във Враждебна. Проектът осигурява възможност на стотици доброволци да помагат на деца и юноши от 5 до 17 г., както и възрастни да се адаптират по-лесно в българското общество. Днес проектът предлага различни занимания: уроци по български, английски и компютърни умения, арт работилници, музикални и спортни занимания, както и екскурзии, а доброволците организират фондонабиране и популяризиране на проекта.

voluntПрез 2014 г. Проект Бежанци беше отличен като една от най-добрите доброволчески инициативи. “Доброволческа инициатива 2014? се организира за четвърта поредна година от Фондация Лале и Национален алианс за работа с доброволци.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.